Sony'nin Android Pie güncellemesi alacak modelleri belli oldu

Sony Xperia
Sony Xperia

Japon teknoloji devi Sony'nin Eylül itibariyle Android Pie güncellemesine başlaması bekleniyor. Bu kapsamda güncellemeyi öncelikli olarak alacak telefonlar da netleşti. İşte detaylar:

Google, uzunca bir süredir 'beta' aşamasında testleri devam eden Android 9 Pie'yi geçtiğimiz günlerde yayınladı. Üstelik yine her güncellemede olduğu gibi (Oreo, Marshmallow, Lollipop ve Nougat) bu yeni sürümde de bir tatlı ismi kullanıldı. Android Pie olarak isimlendirilen mobil işletim sistemi temelde Adaptif Parlaklık, Adaptif Batarya ve yapay zekâ desteğiyle ön plana çıkıyor. Ama buna ek olarak kullanıcı arayüzü tarafında da bir dizi güncelleme mevcut.

Güncelleme öncelikle her zaman olduğu gibi Google Pixel'ler için sunuluyor. Ancak Essential Phone da hızlı şekilde Android 9 Pie'yi sunan telefonlar arasında listeye girmiş durumda. Ek olarak Oppo R15 Pro, Nokia 7 Plus, Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi Mix 2S ve Vivo X21 de listelenen cihazlardan bazıları.

Android Pie'yi Sony tarafında hızlı alacak akıllı telefonlar arasında XZ1 serisi de var.
Android Pie'yi Sony tarafında hızlı alacak akıllı telefonlar arasında XZ1 serisi de var.

Android Beta iş ortaklığı kapsamında Google ile birlikte çalışan şirketlerin akıllı telefonları güncellemelere hızlı bir şekilde erişirken diğer üreticilerin biraz daha beklemesi gerekiyor. Bu kapsamda Sony'nin Android 9 Pie güncellemesini hangi modellerinde ne zaman sunacağı da netleşti. Japon teknoloji devi Sony'nin Eylül'den itibaren Android 9 Pie'yi indirilebilir hale getirmesi bekleniyor.

Android 9 Pie güncellemesini alacak Sony telefonlar

  • Xperia XZ2
    Xperia XZ2 Compact
    Xperia XZ2 Premium
    Xperia XZ1
    Xperia XZ1 Compact
    Xperia XZ Premium

Tüm bu modellerde güncellemenin Kasım'a kadar tamamlanması bekleniyor.

Güncelleme sisteme geldikten sonra uygulanması gereken yöntem ise gayet basit. Telefonlardan Ayarlar / Sistem / Sistem Güncellemesi üzerinden detaylara erişip güncelleştirme gerçekleştirilebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >