Sony'nin başı Türkiye ile dertte: 'Dava açıldı'

Sony, PlayStation Store üzerindeki fiyat politikası nedeniyle zorlu bir sürece sürüklenebilir. Türkiye’den binlerce farklı kullanıcı bu zorlu sürecin başlaması için gerekli başvuruları yaptı…

Türkiye’de değişen dolar kuru sonrası birçok farklı ürün ve hizmete zamlar getiren PlayStation’a ‘gereksiz zam’ iddiasıyla dava açıldı. PlayStation Store üzerinde bulunan, fahiş fiyatlı ürünleri gerekçe gösteren dava dosyası, Sony’nin başını ağrıtabilir…

PlayStation 4 sahiplerini şaşırtacak biçimde, bir anda yükselen fiyatlar birçok oyuncunun tadını kaçırmış, sosyal medya mecraları üzerinden ‘isyan dalgaları’ başlatılmıştı. Uzun yıllardan bu yana ‘ortalama fiyatlarla’ alıcı bekleyen PlayStation ürünleri, son dönemde üst üste gelen zamlarla adeta çığırından çıktı, satın alması güç bir noktaya sürüklendi. Durumdan rahatsızlığını farklı platformlarda dile getiren konsol sahipleri, dengesiz fiyat artışları gerçekleştiren Sony Eurasia Pazarlama’yı e-posta ve e-devlet üzerinden yetkili birimlere şikayet etti.

Sony’nin önemli gelir kalemlerinden biri de PlayStation Store…
Sony’nin önemli gelir kalemlerinden biri de PlayStation Store…

4 farklı oyun incelenecek

Sony cephesine dair iletilen binlerce farklı şikayeti ciddiye alan Ticaret Bakanlığı duruma el atarak, Sony’nin oyun fiyatlarını incelemeye karar verdi. Şirketin tepe seviyesindeki’ oyunları 469 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkarmasını mantıksız bulan Bakanlık, incelemek için Red Dead Redemption 2, NBA 2K19, FarCry 5 ve God of War’u gözlem altına aldı.

Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı ‘soruşturmanın’ başladığını bildiren belge.
Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı ‘soruşturmanın’ başladığını bildiren belge.

Sony Eurasia'yı zorlu bir süreç bekliyor

PS Store üzerinden satılan oyunların bu kadar yüksek fiyatlara çıkmasını resmi yollarla denetlemek anlamına gelen adımlar, Sony Eurasia’yı zor durumda bırakabilir. Sürecin devamını biz de izliyor olacağız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >