Sosyal ağlardaki sahte banka reklamları büyük tehdit oluşturuyor

Twitter reklam
Twitter reklam

Twitter'da son dönemlerde yaygınlaşan ve kurumsal kimliğe bürünerek kullanıcıları kandırmaya çalışan bağlantılar için birçok farklı merciden uyarı geliyor. Reklamlı olarak paylaşılan bu görsellere karşı Twitter ise herhangi bir engelleme çalışması yapmıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Sibersaldırganlar farklı yöntemler deniyor. Yıllar önce bilgisayarlara sızarak verileri ele geçirmek isteyen kötü niyetli kişiler, şimdilerde bulut depolama birimlerine ya da sosyal ağlara erişmek istiyor. Facebook, Twitter ya da Instagram gibi sosyal ağlara erişim için en çok kullanılan yöntemlerden biri ise sahte reklamlar.

Bu tip sahte görsellerde genellikle banka isimleri kullanılıyor.
Bu tip sahte görsellerde genellikle banka isimleri kullanılıyor.

Bu tip sahte reklamları engellemek gerekiyor

Özellikle banka isimleriyle açılan sahte profiller, verileri ele geçirmek için hazırda bekliyor. Görsellerde de yer aldığı gibi internet şubesine giriş yaparak hediye kazanacağınızı belirten bağlantılara kesinlikle tıklamayın.

Çünkü bunların çok büyük bir doğrudan kişisel bilgileri ele geçirmek üzerine kurulan tuzaklardan oluşuyor. Üstelik siber saldırganlar bu tip görsel ve bağlantılara reklam da veriyor. Twitter bu tip sahte reklam kampanyalarını durdurması gerekirken herhangi bir işlem yapmıyor.

Konuyla alakalı olarak farklı kurum ve kuruluşlardan uyarılar da gelmeye devam ediyor. Son olarak Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter'da bir uyarı paylaştı.

Bu tip görsel ve sahte reklamların kullanıcılar tarafından engellenmesi en mantıklı çözümlerden biri.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >