Sosyal medya bağımlılığını azaltan Facebook ve Instagram aracı yayınlandı

Facebook ve Instagram
Facebook ve Instagram

Facebook ve Instagram için 'sosyal medya bağımlılığını' azaltan önemli bir araç yayınlandı. Şu anda beta aşamasındaki bu özellik sayesinde iki mecra için de limit belirleyip sınırlandırmak mümkün hale geliyor. Detaylar haberimizde:

Facebook, Twitter ve Instagram benzeri sosyal ağların kumar gibi bağımlılık yaptığı uzunca bir süredir biliniyor. Hatta yapılan birçok araştırma, bu bilginin doğruluğunu her defasında tekrar doğruluyor. Durum böyle olunca 'bağımlılık azaltan mobil uygulamalar' devreye giriyor.

Son olarak hem Facebook hem de Instagram için yayınlanan araçlarla sosyal medya bağımlılığının azaltılması hedefleniyor. Yeni araçlar kısaca sosyal medya uygulamalarını günde belirli dozlar halinde almanızı söylüyor / sağlıyor.

Facebook ve Instagram için tamamen aynı arayüzle tasarlanan bu araçlar sayesinde sosyal medya kullanımı sınırlandırmak mümkün.
Facebook ve Instagram için tamamen aynı arayüzle tasarlanan bu araçlar sayesinde sosyal medya kullanımı sınırlandırmak mümkün.

Aktiviteler kısmında 'etkinlik kontrol paneli' olarak isimlendirilen arayüz sayesinde uygulamada harcanan süre net bir şekilde ortaya çıkıyor. Yani bağımlılık düşünüldüğünde bu adımın bir tehşis aşaması olduğu söylenebilir.

Gün bazında harcanan süreyi detaylı bir şekilde gösteren bu ekran, son bir haftanın istatistiğini derleyip ortalamasını alarak her gün Instagram'da geçirilen ortalama süreyi ifade ediyor. Manage Your Time başlığı altında ise iki farklı seçenek yer alıyor. Bunlardan biri günlük limiti ayarlamayı sağlıyor; diğeri ise bildirimleri sınırlandırmak isteyenlere hitap ediyor.

gzt

Günlük limit

Günlük kullanım hatırlatıcısı olarak isimlendirilen sistem, uygulama üzerinde geçireceğiniz zamanı belirlemenizi sağlıyor. Yani Facebook ya da Instagram kullanımını azaltmak isteyen kişiler bu bölümden günlük hedeflerini belirleyerek sosyal medyakullanımını sınırlandırabilir.

Bildirimleri sınırlandırmak isteyenler de yine bu araç üzerinden işlem gerçekleştirebilir.
Bildirimleri sınırlandırmak isteyenler de yine bu araç üzerinden işlem gerçekleştirebilir.

Bildirim sınırlandırması

Diğer seçenek ise az önce de belirttiğimiz bildirim sınırlamasıyla alakalı. Alt seçenekler üzerinden kaç dakikada bir bildirim alınacağına yönelik seçimler yapılabiliyor. Seçeneklerde 15 dakika, 1 saat, 2 saat, 4 saat ve 8 saat olmak üzere 5 farklı madde yer aldığını belirtmek gerekiyor.

İşin özü: Her iki sosyal ağın da ayarlar bölümüne yerleştirilen bu sistem, sosyal medya kullanımı konusunda dikkatli olmak isteyen kişiler için büyük önem taşıyor. Şu anda beta aşamasında olan bu araçlar, yakın zamanda tüm kullanıcılar için hayata geçiyor. Uygulama içinde bu tip seçeneklerin olması gayet güzel. Ne kadar yararlı olacağı ise kullanıldığında ortaya çıkacak gibi görünüyor...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >