Sosyal medyanın yaşı yok: 'Türkiye açık ara zirvede'

Yaşlıların sosyal medya kullanım istatistiğinde Türkiye zirvede.

Sosyal medya kullanımı dünya genelinde 'inanılması güç' bir hızla artarken sosyal medya platformlarının hedef kitlesi ve kullanım alanları da değişiyor.

Sosyal medyaya dair yayınlanan son istatistik ilginç sayılabilecek bir istatistiği ortaya koydu ve 'Türkiye'de sosyal medya kullanımının yaşı yok' dedirtti.

Yapılan araştırmaya göre Türkiye'deki 'yaşlı nüfus' sosyal medya kullanımı konusunda Avrupalı yaşıtlarını geçti.

Teknoloji kavramı hayatımızın hemen her noktasına sirayet etmiş durumda. Elinde akıllı telefonu olmadığında yaşamını sürdüremeyeceğini düşünen ciddi bir kitleden bahsetmek mümkünken bu kitlenin en bilindik telefon aktivitesi ise 'sosyal medya'. Hatta bu durum öylesine derinleşti ki sosyal medya kullanımımız bir sendrom haline gelerek bağımlılık seviyesine ulaştı.

Sosyal medya kullanımı, dünyanın dört bir yanında, her yaştan kullanıcının dahil olmasıyla artmaya devam ediyor.
Sosyal medya kullanımı, dünyanın dört bir yanında, her yaştan kullanıcının dahil olmasıyla artmaya devam ediyor.

Genç yaşlı, eğitimli eğitimsiz... Her yaş grubundan, her sosyal statüden insan sosyal medya kullanıyor; sosyal medya üzerinden paylaşımlar ile kendini bu dünyada diri tutmayı başarıyor. Sosyal medya kullanımı dünya genelinde ciddi bir hızla yaygınlaşırken Türkiye de bu artıştan nasibini almış durumda. Hatta Türkiye, 'ilginç sayılabilecek' bir istatistik konusunda da zirveye yerleşti. Türkiye‘deki yaşlı nüfus sosyal medya kullanımında, Avrupalı yaşıtlarını geçti.

Yayınlanan son araştırmaya göre Avrupa'da 65-74 yaş arasındaki vatandaşların sosyal medya kullanımı yüzde 34 olarak açıklanırken Türkiye'de bu oran %71 seviyesinde.

Yaşlılar, sosyal medyayı sevdi.
Yaşlılar, sosyal medyayı sevdi.

Sosyal medyanın basında konuşulma istatistiği de şaşırtıcı

Türkiye’de sosyal medyanın basında konuşulma sayısı ise 123 bin 393 olarak kayıtlara geçti. Sosyal medya ile ilgili çıkan haber başlıklarında özellikle sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalar ön plana çıkıyor. Aynı şekilde düzenlenen kampanyalar da fazlasıyla konuşuluyor.

Editöre göre:

  • Türkiye'nin böyle bir araştırmada zirveyi ele geçirmesinin temel nedeni Facebook. 45+ vatandaşların büyük bir bölümü Facebook paylaşımlarına ve hatta orada sosyalleşmeye büyük önem atfediyor. Hatta, Facebook, Türkiye'den çekildiğini açıklasa Türkiye'nin 'yaşlıların sosyal medya kullanımı' istatistiğindeki yeri son sıraya bile düşebilir. :)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >