Soyisiminizi hangi ülkede kaç kişi kullanıyor?

İsimlerin 'Wikipedi'si olarak nitelendirilen bir internet sitesi sayesinde dünya üzerinde sizinle aynı soyadını taşıyan insanların sayısını ve nerede bulunduklarını bulabilirsiniz.

İsimlerin 'Wikipedi'si Forebears, dünya üzerinde 11 milyon soyadının haritasını ziyaretçilerle paylaşıyor. 2012 yılında başlayan proje kapsamında gazetelerde geçen soyadlarının, soy ağaçlarının kayıtlı olduğu web sitelerinin ve bazı ücretli kaynaklarını verileri kullanılarak soyadı haritası oluşturulmuş.

Sitede bunun dışında hangi ülkede hangi soyadının daha çok kullanıldığını, soyadlarının değişmiş hallerini de bulabilir, farklı tarihlerdeki verilerle karşılaştırma da yapabilirsiniz.



Sitenin özellikleri bunlarla bitmiyor. Soyadlarının ülkeden ülkeye değişen anlamları ve okunuşlarını da sitede yer alıyor. Bunun yanında savaş kayıtları, mezarlıkları, nüfus kayıtlarını da web sitesi üzerinden paylaşılan linklerle bulabiliyorsunuz. Sitenin amacı da buna hizmet ediyor diyebiliriz; farklı sitelerde yer alan dağınık haldeki soyadı bilgilerini bir araya toplamayı hedefleyen Forebears, bu konuda kapsamlı bir veri havuzu sunsa da daha detaylı bilgilere ve fotoğraflara ulaşmak için yeterli olmayacaktır.

Dünyanın dört bir yanındaki soyadıdaşlarınızı görmek istiyorsanız, buraya tıklamanız yeterli.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >