SpaceX roketlerinin inerken çıkardığı ses kilometrelerce öteden duyuldu

Sonic patlama
Sonic patlama

Falcon Heavy’nin ilk test uçuşunu başarıyla sonuçlandıran SpaceX, bu roketle birleşik olarak 2 roket daha gönderdi. Bu test uçuşu sonrası fırlatma üssüne inen 2 roketin çıkardığı ses büyük bir etki oluşturdu.

Aylardır beklenen Falcon Heavy test uçuşunu başarıyla gerçekleştiren SpaceX, kalkışta herhangi bir sorun yaşamadı ve 27 roket motorlu uzay aracı herhangi bir patlama yaşanmadan atmosferi terk etti.

Hız yükseltici 2 roketin ana roketten ayrıldıktan sonra neredeyse aynı anda dünyaya iniş görüntüsü, uzay alanında tarihe geçti.

Hız yükseltici 2 roket Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’ne sorunsuz şekilde inerken ana roket Falcon Heavy tam istenilen yere inemedi ve Atlantik’te suya çakıldı.

Florida yönetimi uyardı

Bu tarihi görüntüleri kaçırmak istemeyen vatandaşlar kameralarını alıp görüntü kaydı yaptı. Bu görüntülerde roketlerin iniş sırasında çıkardığı sesin kilometrelerce uzaktan şiddetli bir şekilde duyulduğu görülüyor. Vatandaşların oluşacak sesten korkmaması için erkenden uyarı yapan Florida yönetimi, büyük bir tedirginliğin önüne geçti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >