Stresi önlemenin yöntemi bulundu: Kendi kendinize yüksek sesle konuşun

kendi kendine yüksek sesle konuşmak
kendi kendine yüksek sesle konuşmak

Bilim insanları, günlük hayatın yoğunluğu ve diğer problemler dolayısıyla oluşan stres ve kaygının önlenmesi için çareler aramaya devam ediyor. Bilim insanlarının son önerisi yüksek sesle kendi kendinize konuşmak…

Düşünen insanların büyük bir çoğunluğu kendi kendine konuşmayı ihmal etmese de kendi kendine konuşanlarla ilgili çirkin sayılabilecek yakıştırmalar da bulunmakta. Kendi kendine konuşmanın durumu bilinmese de “kendi kendine sesli bir şekilde konuşmanın” stres seviyesine oldukça olumlu katkılarda bulunduğunun önemle altı çiziliyor.

Michigan State Üniversitesi’nde görevli araştırmacılar tarafından yayınlanan bilimsel bir raporda, olaylar yüksek sesle ele alındığında duyguların daha rahat yönetilebildiği ortaya çıkarıldı. İnsanlar içinden konuştuğunda kendi kendine konuşan beyin, yüksek sesle konuşmaya başlandığında olayın içerisine üçüncü kişilerin dahil olduğunu düşünüyor. Bu üçüncü kişinin bizzat sizin zihinsel yönlendirmenizle gelmesi de sizin istediklerinizi söylemesini sağlıyor. Bu küçük zihinsel oyunla rahatlamak oldukça kolay bir yöntem olarak öne çıkıyor.

Michigan Üniversitesi Psikoloji Profesörü Ethan Kross, “Buradaki heyecan verici olay, bu denemelerden elde edilen verilerin, kişinin üçüncü kişiymiş gibi kendi kendine konuşmasıyla duygusal aktivitelerin daha düzenli oluşabileceğinin göstergesidir” diyerek araştırmanın olumlu sonuçlarına değinmiş oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >