'Şüpheli linkler' sanıldığından daha tehlikeli

Şüpheli linkler, ciddi bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor.

Bilişim Teknolojileri ve Siber Güvenlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel, ‘Şüpheli bağlantıları tıklamadan bin kere düşünün. Burada temel prensibimiz 'Önce dur, düşün, tıkla' olmalı.’ dedi.

Teknolojinin hızla gelişmesi ve akıllı cihazların yaygınlaşmasıyla gündeme gelen siber tehditlere karşı korunulabileceğini ifade eden uzmanlar, bu konuda basit ve pratik önlemler sunuyor.

Bilgisayar korsanlarının genellikle en kolay avlayabilecekleri insanları hedef aldıklarına dikkati çeken uzmanlar, lisanlı ürün kullanımı, sistem güncellemelerinin gününde yapılması, farklı karakterleri barındıran parola ve şifrelerin kullanılması ve kaynağı bilinmeyen bağlantıların açılmamasının siber güvenlik açısından çok önemli olduğunu belirtiyor.

Bilişim Teknolojileri ve Siber Güvenlik Derneği Yönetim KuruluBaşkanı Yavuz Sultan Selim Yüksel, yaptığı açıklamada, bilgi çağında ‘Endüstri 4.0’, ‘Toplum 5.0’ ve ‘bulut teknolojisi’ gibi birçok kavramın insanların hayatına girdiğini söyledi.

Şüpheli linklerle karşılaşan kullanıcıların dikkatli hamleler yapması gerekiyor.
Şüpheli linklerle karşılaşan kullanıcıların dikkatli hamleler yapması gerekiyor.

'Bekçi mantığıyla hareket etmek lazım'

Bu dünyanın da bazı kuralları olduğunu ifade eden Yüksel, ‘Nasıl ki evimizin kapısına kilit takmayı, kepenk yaptırmayı, iş yerimize bekçi tutmayı düşünüyorsak şu anda dijital bir dünyada yaşadığımız için burada da birtakım güvenlik önemlerini almamız gerekiyor. Buradaki hırsızlar, sanal dünyanın araçlarıyla bilgiler elde ederek, menfaat sağlamak için gayret ediyorlar.’ diye konuştu.

Yüksel, bu risklerden korunmak için en temel önlemleri almak gerektiğini, bilgisayar korsanlarının genellikle en kolay avlayabilecekleri insanları hedef aldıklarını bildirdi.