Tarayıcı rekabetinde Google Chrome rakiplerini geride bırakıyor

Google Chrome
Google Chrome

Dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı unvanını son iki yıldır Google Chrome kimseye kaptırmıyor. Bununla da yetinmeyen Chrome, Apple tarayıcısı safari ile en büyük rakibi İnternet Explorer kullanıcılarını da kendine çekmeyi başardı.

Kaliforniya merkezli Net Applications adlı analiz şirketi tarafından paylaşılan son verilere göre Google Chrome rakipleriyle araya açmaya devam ediyor. Google Chrome, son iki yılda dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı unvanını kimseye kaptırmadı.

2015 yılında yapılan analizlerde Mac işletim sistemi kullananların yüzde 69'u, webde gezinmek için Safari tarayıcısını kullanıyordu. Geçtiğimiz ay açıklanan rakamlara göre bu oran yüzde 56'ya düştü.

Benzer bir gelişme Microsoft'un tarayıcısı olan Edge'de de yaşandı. 2 yıl önce Windows bilgisayarların yüzde 62'sinde Internet Explorer ya da Edge kullanılırken bu oran şimdi yüzde 27'ye kadar düştü.

Dünyanın en iyisi: Google Chrome
İşte bu kayıpların gittiği adreste büyük oranda belli oldu: Google Chrome. Rakiplerinde yaşanan düşüş sonrası Chrome kullanımı da yüzde 25'ten yüzde 59,5'e kadar çıktı. Böylelikle son iki yılda Chrome dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı unvanını elde etmiş oldu. Geçtiğimiz iki yılda, macOS üzerinde kullanılabilen diğer tarayıcıların kullanımında çok ciddi bir değişiklik olmadı. Bu da Safari'den vazgeçen kullanıcıların Chrome'u tercih ettiği anlamına geliyor.

Tek işletim sistemine odaklanmak sorun
İE ve Safari'de meydana gelen düşüşün en önemli nedeni bu tarayıcıların tek bir işletim sistemine özel olarak çıkarılması gösteriliyor. Ancak Chrome her platformda aynı deneyimi kullanıcıya sunuyor, bu da kullanıcılar açısından tercih edilmesine neden oluyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >