Taşıma Yönetmeliği'nin değişmesiyle Uber'den beklenen açıklama geldi

Uber
Uber

Uber, kısa süre önce değişen Taşıma Yönetmeliği sonrasında ilk açıklamasını yaptı. Türkiye'deki faaliyetlerine iş birlikleriyle devam etmeyi isteyen şirket, şehir ulaşımının geliştirmek istediklerini ifade etti.

Kısa süre önce yeni Taşıma Yönetmeliği'nin Resmî Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girmesiyle birlikte Uber ya da Scotty sürücülerine ağır yaptırımlar uygulanacağı doğrulandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın konuya müdahale etmesinin ardından Uber'den de bir açıklama geldi.

Uber ve Scotty gibi servis ve sürücüler bu yeni Taşıma Yönetmeliği sonrası daha ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacak gibi görünüyor.
Uber ve Scotty gibi servis ve sürücüler bu yeni Taşıma Yönetmeliği sonrası daha ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacak gibi görünüyor.

Uber globalden açıklama geldi

  • Türkiye'deki şehirlerin ulaşım seçeneklerini geliştirmek amacıyla tüm ilgili yerel paydaşlarla iş birliği içinde çalışmak istiyoruz ve uzun vadeli sadık bir iş ortağı olarak Türkiye'ye sonuna kadar bağlıyız.

Yeni düzenleme neler getiriyor?

Yeni düzenlemeyle birlikte taşıtların yasa dışı faaliyetler için kullanan D2 belge sahipleri ilk tespitlerinde 50 uyarı puanı cezayla karşılaşıyor. Akabinde talep edilirse 3000 TL karşılığında bu puan silinebiliyor. Fakat, 1 yıl içinde iki defa aynı ihlal gerçekleşirse belgeler iptal ediliyor ve 2 yıl boyunca taşımacılık hakları ellerinden alınıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >