Teknoloji tarihinde bugün: Microsoft'un kuruluşu!

Bill Gates ve Paul Allen
Bill Gates ve Paul Allen

Teknoloji tarihi açısından 4 Nisan'ın önemi gerçekten çok büyük. Günümüzde kullandığımız birçok bilgisayar teknolojisi ve yazılımın geliştiricisi Microsoft, tam olarak 44 yıl önce bugün kuruldu. Teşekkürler Microsoft!

Bugünün teknoloji tarihindeki önemi çok büyük. Microsoft, çocukluk arkadaşları Bill Gates ve PaulAllen tarafından tam 44 yıl önce bugün kuruldu. Tahmin edebileceğiniz gibi iki ismin oldukça ilginç hikâyeleri var.

Şirket kurulduktan yaklaşık 10 yıl sonra Excel ve Word çok büyük bir sıçrama yapıyor ve sonrasında ise Windows ve Mac OS rekabeti başlıyor. Ardından zaten her iki şirket de her alanda başa baş mücadele etmeye başlıyor.

Apple ve Microsoft birçok farklı alanda rekabet içinde.
Apple ve Microsoft birçok farklı alanda rekabet içinde.

İyi arkadaşlar ve iyi rakipler

Microsoft ve Apple teknolojinin bugünlere gelmesi için çok büyük çaba sarf eden iki şirket. Fakat bunun asıl temeli ise çok sağlıklı bir rekabet süreci olması. Hem Microsoft hem de Apple daha iyisini yapmak için çabalarken teknoloji büyük bir ivmeyle gelişmeye devam ediyor.

Aslında şu anda farklı alanlarda rekabet içinde olan onlarca hatta yüzlerce farklı teknoloji şirketi var. Fakat bu alandaki en köklü şirketlerin başında Microsoft ve Apple geliyor. Dolayısıyla az önce bahsettiğimiz noktadan devam edecek olursak; iki şirketin bu istikrarlı rekabeti, diğer şirketler açısından büyük önem taşıyor çünkü yeni şirketlere yeni alanlar açılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >