Terleyen robot üretildi

Japonya'daki Tokyo üniversitesi, ısınan motorlarını terleyerek soğutan insansı robot geliştirdi. Terleyen robot 11 dk şınav çekebiliyor.

Tokyo Üniversitesi tarafından tasarlanan, kas ve iskelet yapısına sahip insana benzeyen robot üretildi. Güney Kore'de düzenlenen Akıllı Robotlar ve Sistemler Konferansında tanıtımı gerçekleştirilen robot özellikleri ile görenleri şaşkına çevirdi.

Tasarım harikası
Yapısı itibari ile insana benzeyen, 170 boyunda 123 kilo ağırlığındaki Kengoro adındaki robot küçük motorlardan oluşan kas yapısına sahip. Görenleri oldukça şaşkına çeviren robotun etkileyici özellikleri arasında hareket ettikçe terlemesi yer alıyor. İnsan gibi terleyebilen robotun bu özelliği, aslında geliştiricilerin yaptığı tam bir tasarım harikası. Küçük motorlardan oluşan kas yapısına sahip robot, hareket ettikçe parçaları ısınıyor. Bu ısınmanın önüne geçmek için robotun motorlarının etrafındaki katmanlara su koyuluyor. Böylece ısınan motorlara suyla soğutma sağlanıyor. Isı sonucu oluşan bu sıcak su ise insanlarda olduğu gibi tıpkı ter misali dışarı atılıyor.
Tasarım harikası Yapısı itibari ile insana benzeyen, 170 boyunda 123 kilo ağırlığındaki Kengoro adındaki robot küçük motorlardan oluşan kas yapısına sahip. Görenleri oldukça şaşkına çeviren robotun etkileyici özellikleri arasında hareket ettikçe terlemesi yer alıyor. İnsan gibi terleyebilen robotun bu özelliği, aslında geliştiricilerin yaptığı tam bir tasarım harikası. Küçük motorlardan oluşan kas yapısına sahip robot, hareket ettikçe parçaları ısınıyor. Bu ısınmanın önüne geçmek için robotun motorlarının etrafındaki katmanlara su koyuluyor. Böylece ısınan motorlara suyla soğutma sağlanıyor. Isı sonucu oluşan bu sıcak su ise insanlarda olduğu gibi tıpkı ter misali dışarı atılıyor.
11 dakika boyunca kesintisiz şınav çekebiliyor
Ayrıca Söz konusu Kengoro adındaki bu robot, 11 dakika boyunca kesintisiz şınav çekebiliyor. İnsanların hareketlerine gün geçtikçe daha fazla yakınlaşan robotlar, yakın gelecekte insanların yapmakta zorlandığı tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere aramıza katılacak gibi görünüyor.
11 dakika boyunca kesintisiz şınav çekebiliyor Ayrıca Söz konusu Kengoro adındaki bu robot, 11 dakika boyunca kesintisiz şınav çekebiliyor. İnsanların hareketlerine gün geçtikçe daha fazla yakınlaşan robotlar, yakın gelecekte insanların yapmakta zorlandığı tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere aramıza katılacak gibi görünüyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >