Tesla, alışılmışın dışına çıkıyor: 'Yalnızca internet'

Tesla.

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticileri arasında değerlendirilen ve 2008 yılından bu yana Elon Musk tarafından yönetilen Tesla, oldukça kritik bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre tüm satışlarını internet üzerinden yapma kararı alan şirket, satış mağazalarını kapatacak...

Teknoloji dünyasının 'en karakteristik' markaları arasında gösterebileceğimiz Tesla, birçok farklı hamle ve davranışıyla ilgi çekmeyi başarıyor. Daha önce, şirket CEO'su Elon Musk'ın 35.000 dolara satılacak Model 3 sözüyle dikkatleri üzerine çeken Tesla, fiyat açıklamasının yapıldığı gün farklı bir açıklamayla daha kamuoyuna seslendi.

Tesla, birçok farklı konuda 'öncü' bir şirket olmayı başarıyor.
Tesla, birçok farklı konuda 'öncü' bir şirket olmayı başarıyor.

Yapılan açıklamaya göre Tesla, satış stratejisinde oldukça büyük bir değişikliğe gidecek. Tüm satışlarını internete taşıyacağı ifade edilen şirketin bu kararı büyük oranda eleştirilecek olsa da otomobil dünyası için yeni bir 'satış modeli' oluşturabileceği neredeyse kesin. Çok sayıda otomobil markası, kendi mağazaları dışında yetkili bayilerle de anlaşmalar yapıp araçlarını bu yetkili bayiler aracılığıyla satışa çıkarabiliyor. Tesla, bayi satışlarından çok doğrudan satışla ilgilendiğinden 'internet hamlesi' şirket için makul denebilir.

Elon Musk, Tesla'nın yeni hamlesi üzerine açıklamalar yaptı.
Elon Musk, Tesla'nın yeni hamlesi üzerine açıklamalar yaptı.

'Tesla, internet satışı konusunda başarılı!'

Şirket tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Elon Musk, insanların internet üzerinden alışveriş yapmakla ilgili bir problemlerinin olmadığını ifade etti. Daha önceki Tesla satışlarına bakıldığında Elon Musk'ın 'haklı olduğu' kabul edilebilecek olsa da Tesla satışlarının yalnızca internete geçmesi nasıl sonuçlar verecek zaman gösterecek.

Tesla'nın internet sitesi, önümüzdeki süreçte daha fazla ziyaretçiyle karşılaşacak diyebiliriz.
Tesla'nın internet sitesi, önümüzdeki süreçte daha fazla ziyaretçiyle karşılaşacak diyebiliriz.

Tesla'nın birçok farklı konuda 'alışkanlık' haline getirdiği 'öncü olma' hali de 'internet satışıyla yeniden gündeme gelebilir...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >