Tesla kendi yonga setini üretmeye hazırlanıyor

Tesla
Tesla

Çılgın deha Elon Musk'ın elektrikli otomobil şirketi Tesla, kendi yongasını üreterek gelecek yıllarda sürücüsüz otomobil konusunda çok önemli adımlar atmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz haftalarda Tesla'nın kendi yapay zeka yongasını üreteceği yönünde çeşitli haberler ortaya çıkmış, resmî bir doğrulama olmadığı için aktarılan bilgiler havada kalmıştı. Sonunda şirketin kurucusu Elon Musk, yaptığı açıklamayla ortaya çıkan bu bilgilerin doğru olduğunu ifade etti.

Tesla'nın otomatik pilotu, yayınlanan her güncellemeyle çok daha yetenekli bir hale geliyor.
Tesla'nın otomatik pilotu, yayınlanan her güncellemeyle çok daha yetenekli bir hale geliyor.

Mikroçip üretimini de kendisi yapmayı planlıyor

Üstelik projede AMD'nin mikroçip üreticisi şirketinin önemli isimlerinden Jim Keller da yer alıyor. Özellikle tasarım konusunda çok tecrübeli olan Keller'ın Tesla'ya bu hususta önemli başarılar sağlayacağı aşikar.

Tesla'nın mikroçip üretmesinin asıl sebeplerinden biri ise şirketin tamamen kendi kendine yetinmek istemesi. Böylece sürücüsüz otomobil ya da otonom araç teknolojileri konusunda ek bir şirkete ihtiyaç ortadan kalkacak. Elon Musk, aylar önce yaptığı açıklamada Tesla otonom araçların birkaç yıl içinde yollara çıkacağını bildirmişti. Dolayısıyla şirketin yonga seti konusundaki çalışmalarını hızlandıracağı aşikar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >