Tesla, Model 3'ün üretimini üç katına çıkarmak için 7/24 vardiya sistemine geçiyor

Tesla Model 3
Tesla Model 3

Model 3'ün üretim operasyonunu geliştirmek için fabrikalarında ikinci kez üretime ara veren Tesla, Elon Musk'ın çalışanlarına yolladığı e-posta ile yeni hedeflerini açıkladı. Mayısta haftalık 5 bin Model 3 üretmeyi planlayan elektrikli otomobil girişimi, haziran sonuna kadar 6 bine ulaşmayı planlıyor.

Model 3'ün üretiminde gereğinden fazla otomasyona ağırlık vererek tüm hedeflerini ıskalayan Tesla, son birkaç haftada hatalarını düzeltmekle uğraşıyor. Bugün ikinci kez hem Gigafactory hem de Fremont, Kaliforniya'daki tesiste Model 3'ün üretimine ara veren elektrikli otomobil devi, iki ay içerisinde üretim hacmini üçe katlamayı planlıyor.

Elon Musk'ın üretime ara verme kararıyla ilgili çalışanlarına gönderdiği e-postayı yayımlayan Electrek.com, şirketin yeni üretim hedeflerini de ortaya çıkarmış oldu. Buna göre Tesla, mayıs sonuna kadar haftalık Model 3 üretimine 5 bin araç seviyesine çıkarmış olacak. Geçen hafta 2250 Model 3 üreten firmanın bir ayda üretimi iki katından fazla artırması, üretime verilen 3-5 günlük arada üretim hattı üzerinde yapılacak değişiklikler ve 7/24 vardiya sistemine geçilmesiyle mümkün olacak.

Model 3'ün üretim sorunlarını çözmek için fazla mesai yapan Elon Musk'ın Fremont tesisindeki kanepesi.
Model 3'ün üretim sorunlarını çözmek için fazla mesai yapan Elon Musk'ın Fremont tesisindeki kanepesi.

Tesla, 2018'in ikinci yarısında kâr etmeye başlayabilir

Mayıs sonunda üçüncü kez üretimi durdurulacak olan Tesla Model 3, haziranda ise muhtemelen haftalık 6 bin üretim çıtasını devirecek. Geçen seneye kıyasla üretim kapasitesi dört katına çıkmış olacak Tesla'nın 2018 ikinci yarısında kâr eden bir şirkete dönüşeceği öngörülüyor. Sene sonu için planlanan hedeflere haziranda ulaşılması, Tesla'ya hem ekonomik hem de yatırımcı ve müşteri nezdinde güven anlamında ciddi bir getiri sağlayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >