Tesla otomobiller için yayınlanan yeni güncelleme güvenliği artırıyor

Tesla
Tesla

Geçen ay yaşanan Tesla otomobil hırsızlığının ardından harekete geçen şirket yeni yayınladığı güncellemeyle birlikte güvenliği daha da artırdı. Artık son Tesla hırsızlığında kullanılan yöntemle otomobillerin çalınması mümkün değil. Detaylar haberimizde:

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yaşanan hırsızlık olaylarına karşı yeni önlemler almaya devam ediyor. Bilindiği gibi Tesla'lar aslında hem basitleştirilmiş kullanım hem de uzakkontrol özellikleriyle epey dikkat çekiyor.

Dolayısıyla otomobillere dair neredeyse her şey tek bir yazılım güncellemesiyle çözülebiliyor; bunlar arasında maksimum hızın değiştirilmesinden, sileceklerin daha hızlı çalıştırılmasına kadar farklı detaylar var. Son güncellemeyle Tesla otomobilleri çalmak eskiye oranla çok daha zor hale geldi. Özellikle geçen ay yaşanan hırsızlık olayından sonra bu güncellemenin sunuluyor olması Teslasahiplerinin bir nebze rahatlamasını sağlıyor denilebilir.

Güncelleme yeni bir kod gerektiriyor

Hırsızlar, araçlarını pasif giriş modunda bırakan sahiplere dayanan saldırıları Tesla ve diğer araç markalarını bir süredir çalmayı başarıyorlar. Otomobiller bu sebeple kilit açılmadan otomobile girişe izin veriyor. Hem Avrupa hem de ABD'deki 'girişimci hırsızlar' ise tam olarak bu yöntemi kullanıyor.

Electrek'in de belirttiği gibi Avrupa'daki hırsızlar mobil erişimi devre dışı bırakmak için epey karmaşık işlemler gerçekleştiriyor. Ancak, geçen ay örneğine şahit olduğumuz ve az önce de bahsettiğimiz gibi hırsızlıklar engellenemiyor. Ancak songüncelleme bu sistemin değiştirilebilmesi için ekstra bir kod gerektiriyor. Bu nedenle dolandırıcılar ya da hırsızlar bu izleme sistemini devre dışı bırakamıyor.

Yeni Tesla güncellemesi buna ek olarak klima kontrollerinde de birtakım yenilikler içeriyor.
Yeni Tesla güncellemesi buna ek olarak klima kontrollerinde de birtakım yenilikler içeriyor.

Yeni güncelleme bu özellikler haricinde de birtakım detaylar içeriyor. Güncelleme sayesinde Tesla, elektrikli otomobillerin dar park alanlarından kendi kendine çıkmasına izin vermek için Summon özelliğini kullanıyor ve buna ek olarak klima kontrollerinin kullanımını kolaylaştırıyor.

Bu arada, geçen ay yaşanan Model S hack'leme hadisesi şu şekilde gerçekleşiyor:

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >