Tesla otopilotunu direksiyona portakal koyarak kandırdı

Tesla otopilot
Tesla otopilot

Tesla otopilot özelliğiyle yolculuk yapan kullanıcı, her iki dakikada bir direksiyona dokunmak istemeyince bir portakal yardımıyla bu problemi aşmayı başardı.

Elektrikli otomobillerde sağladığı başarıyla bu alanın öncü markalarından olmayı başaran Tesla Motors, otopilot teknolojisini de araçlarına en iyi şekilde entegre etmesini bildi. Sadece bu özellik sayesinde bile araç satan Tesla Motors, karşılaştığı yapay zeka problemlerini aşmaya devam ederek bu özelliği mükemmelleştirmeyi amaçlıyor.

Kontrolün tamamen yapay zekaya bırakılması doğru bulunmuyor

Tesla araçları, otopilot özelliğine geçildikten sonra her iki dakikada bir direksiyona dokunmasını istiyor. Otopilotun bu durumuyla alakalı kısa bir açıklama yapan Tesla, yönetimi tamamen yapay zekaya bırakmanın doğru olmadığını düşündüğünü belirtmişti.

Ancak bazı kullanıcılar otopilot teknolojisini kullanarak yolculuklarını gerçekleştirirken kontrolün tamamen yapay zekada olmasını istiyor. İşte yeni görüntülerde de görüldüğü gibi bir kullanıcı sürekli dokunma sürecinden sıkılınca bunu aşmak için kendince pratik bir yöntem geliştirdi. İnternette paylaşılan görüntülerde Model S P85D otopilotunun bir portakalla kandırıldığı görülüyor. Direksiyona bir portakal yerleştiren adam otopilotu tam otomatik kullanabildiğini herkese gösterdi.

Tabi daha önce tam otomatik otopilotun kazalara sebep açtığını ve bu yüzden direksiyona dokunmanın istendiğini hatırlatalım.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >