Tesla Semi, tonlarca yüke aldırış etmeden otomobil gibi hızlandı

Tesla Semi
Tesla Semi

Elektrikli otomobilleriyle küresel bir güç haline gelen Tesla, son olarak geliştirdiği elektrikli tırı Semi’yle adından söz ettirmeye devam ediyor.

Tanıtımı şirketin CEO'su Elon Musk tarafından ABD'de gerçekleştirilen Semi isimli elektrikli tır, yüklüyken 100 km / s hıza 20 saniyede çıkarken boş haliyle sadece 5 saniyede çıkabiliyor.

  • Elon Musk'ın Semi için kurduğu ilk cümle ''Çok çabuk hızlanan, inanılmaz bir araç yapmak istedik'' oldu.

Tesla Semi'nin iç tasarımı.
Tesla Semi'nin iç tasarımı.

Otopilot teknolojisine sahip

Aracın garanti parçalarını değiştirme garantisi de 1 milyon km'ye kadar veriliyor. 30 dakikalık şarj ile 640 km yol kat edebilen araç, dolu pille 800 km yol kat edebiliyor. Normal bir tır %5 eğimli yolda saatte 70 km/s hızla yol alıyorken Semi aynı yolda 105 km/s hıza ulaşabiliyor.

Otopilot teknolojisine sahip araç sürücüleri şoförlükten çıkararak birer filo yöneticisi haline getirecek. Bu da şoförlerin yorulma, uyuklamalarına bağlı kazaların ve gecikmelerinin de önüne geçecek.

Tesla Semi.
Tesla Semi.

Büyük bir merakla beklenen elektrikli tırın seri üretime geçeceği tarih olarak da 2019 yılı gösterildi. Diğer tırların aksine Semi Truck'ın direksiyonu sağ veya solda değil iç konsolun tam ortasında bulunuyor. Aracın camının da diğer araçlara göre oldukça dayanıklı olduğu yine tanıtımda özellikle vurgulanmıştı.

YouTube üzerinden paylaşılan son görüntüde Semi’nin arkasına 30 tonun üzerinde bir yük takılı olduğu ve bu yükle bile çok hızlı bir şekilde hızlandığı görülüyor.

Videoda Semi'nin şeridine çok düşük bir hızla girdiği ve sonrasında bir otomobil gibi hızlandığı görülüyor. Daha önceki videolarda Semi'nin çok iyi bir şekilde hızlandığı görüldü fakat arkasında böylesine büyük bir yük bulunmuyordu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >