Tesla yatırımcısının Apple analizi şaşırttı

​Tesla yatırımcısının Apple analizi şaşırttı

Tesla’nın baş yatırımcıları arasında yer alan ve şirket içinde büyük bir etkileşim ağına sahip olan Ross Gerber, Apple konusunda şaşırtıcı açıklamalarda bulundu.

Kawasaki firmasının kurucusu ve yönetim kurulu başkanı konumunda yer alan Ross Gerber, Tesla içinde de oldukça güçlü bir yere sahip. Tesla’nın baş yatırımcıları arasında bulunan iş adamı, karar mekanizmasında da önemli bir rolle yer alıyor denebilir. Gerber, yaptığı açıklamalarla Apple’a tavsiyelerde bulundu. CNBC ile yaptığı röportajda Apple'ın Tesla'dan en az %5 hisse almasıgerektiğini savunan Gerber, bu gelişmenin iki şirket için de yararlı olacağını söyledi. Finansal açıdan zor günler geçirse de son zamanlarda bu durumu bir nebze de olsa düzelten Tesla için de açıklamalarda bulunan Gerber, şirket içinde de gündem oluşturmayı başardı.

'Gelecek 10 yıl içerisinde telefonların öncelikli cihaz olacağını zannetmiyorum'

Tesla’nın birçok üretiminde ‘fikir’ noktasında fayda sağlayan Ross Gerber, "Elon Musk'ın sorunları genelde operasyonel. Geçmişte aynı sıkıntılar nedeniyle Steve Jobs, Tim Cook'u işe almıştı. Cook bu rol için mükemmeldi. Geçmişte Apple ve Tesla bir araya gelmedi çünkü Musk'ın Apple'a ihtiyacı olmadı ama aşikâr ki Elon'ın şu an için ihtiyacı var.’ Tesla'nın operasyonlarda inovasyon eksikliğine sahip olduğu kanısına varan Gerber, Apple'ın da benzer süreçten geçtiğini söyleyip ‘Apple'ın bundan beş yıl sonra nerede olacağını bilmiyorum. Gelecek 10 yıl içerisinde telefonların öncelikli cihaz olacağını zannetmiyorum’ dedi. Apple’ın Gerber’in öngörülerine dahil olması küçük bir ihtimal olarak görülse de sürecin nasıl

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >