Tesla'nın elektrili tırı test edilirken görüntülendi

Tesla Semi
Tesla Semi

Şimdiye kadar 500'den fazla sipariş alan Tesla'nın elektrikli tır projesi Semi, Amerika'da yol testleri sırasında görüntülendi. 805 kilometre menzil vaat eden bataryalı ağır vasıtanın satışına 2019'da başlanacak.

Geçtiğimiz kasım ayında tanıtılan elektrikli tır Tesla Semi, şimdiden 500'den fazla sipariş almayı başardı. İlk elektrikli tırları filolarına katmak isteyen küresel işletmeler, Tesla ile alım anlaşması yapmak için sıraya girdi. Henüz ar-ge faaliyetleri son bulmamış olan ağır vasıta, kısa süre önce paylaşılan görüntülerde sürüş testine tâbi tutulurken görülüyor.

Tam yüklü haldeyken sıfırdan 100 kilometre hıza 20 saniyede ulaşabilen Tesla Semi, dizel tırlardan çok daha düşük işletme maliyeti sayesinde hem firmaların taşımacılık harcamalarını düşürecek hem de taşımacılığın çevreye zararlı etkilerini minimuma indirecek. Her bir tır ön siparişi için 20 bin dolar ön ödeme talep eden Tesla, 480 kilometre menzilli modeli 150 bin dolar, 805 kilometre menzilli modeli ise 180 bin dolar fiyatla satışa çıkaracak.

Tesla Semi'nin üretimi 2019'da başlayacak

2019'da seri üretimine başlanması beklenen Tesla'nın elektrikli tırı, ilk olarak Amerikalı otomobil şirketinin iki üretim tesisi arasındaki sevkiyatların gerçekleştirilmesinde kullanılacak. Piyasaya sürülecek tüm Semi'lerde otonom sürüş teknolojisi mevcut olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >