Tesla'nın ülkemizdeki servis noktası için önemli gelişme

Tesla
Tesla

Tesla'nın Hollanda merkezi, İstanbul'un Anadolu yakasında kurulacak olan servis noktası için uygun yer aramaya başladı.

Geçtiğimiz hafta SpaceX Falcon Heavy roketinin ateşlenmesiyle yeniden tarihe geçen Elon Musk, "dünya dışı yaşam" konusunda çalışmalarına devam ediyor. Elbette Musk'ın çalışmaları bunlarla sınırlı değil. Birkaç ay önce yeni elektrikli otomobillerini ve tırlarını duyuran Tesla, ülkemizi yakından ilgilendiren gelişmelerle karşımıza çıkmaya devam ediyor.

Tesla'nın mağaza ve servis noktalarının açılmasıyla birlikte Gersan Elektrik de şarj üniteleri konusunda çalışmalarını hızlandıracak gibi görünüyor.
Tesla'nın mağaza ve servis noktalarının açılmasıyla birlikte Gersan Elektrik de şarj üniteleri konusunda çalışmalarını hızlandıracak gibi görünüyor.

Anadolu yakasına kurulacağı kesinleşti

İlk mağazasını İstanbul'da açacak olan Tesla, böylece hem satış hem de servis noktasıyla Türkiye'de de resmî olarak hizmet vermeye başlıyor. Her ne kadar şimdilik servis noktasında konum tam olarak belli olmasa da, şirketin Hollanda merkezinin önemli adımlar attığı belirtiliyor. Özellikle Anadolu yakasında Tesla'ya yakışır nitelikte bir servis noktası için konum aranıyor.

Tarihin de net olmamasıyla birlikte 2018 yılının ilk yarısında konuyla ilgili somut bir adımın atılması ve yaklaşık altı ay içinde de mağazanın hizmet vermeye başlayacağı söyleniyor. Tesla'nın, Türkiye'de diğer modellerine oranla nispeten uygun fiyatıyla dikkat çeken Model 3 ile pazara girilmesi bekleniyor. Ek olarak bu sırada şarj istasyonları konusunda da Gersan Elektrik ile birlikte çalışmalar yürütüldüğünü de hatırlatmak gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >