TikTok'un Türkiye istatistikleri hazır: 'Dünya üçüncüsü'

TikTok.

Dünyada hızla yayılan ve birçok insanın büyük bir ilgiyle kullandığı uygulamalar arasında yer alan TikTok, Türkiye’de de aradığını buldu. Ülkemiz, TikTok’u en yoğun biçimde kullanan ülkeler arasında 3. ülke konumunda yer alıyor.

Eleştiri ve övgü noktasında iki ayrı yoruma da farklı oranlarda dahil olan uygulamalardan biri de TikTok. Ciddi bir kitlenin yoğun biçimde kullandığı, sürekli olarak övgüyle bahsettiği TikTok’tan hiç hazzetmeyen ve oldukça itici bulan büyük bir kalabalık da söz konusu. Durum böyleyken, TikTok’un nasıl bir geleceğe sahip olacağı da şüpheyle yaklaşılan konular arasında yer alıyordu.

TikTok, dünyanın en popüler uygulamalarından biri konumuna ulaşmış durumda.
TikTok, dünyanın en popüler uygulamalarından biri konumuna ulaşmış durumda.

Türkiye, 3. sırada

TikTok üzerindeki tüm şüphelererağmen uygulama, oldukça başarılı bir sıçrayışla ‘en çok indirilen uygulamalar’ listesinde yerini almayı başardı. Öyle ki, Statista tarafından açıklanan istatistiklere göre Türkiye de TikTok konusunda ciddi anlamda verimli bir Pazar konumunda yer alıyor. Temmuz 2018 tarihli veriler, 500 milyon kez indirilen TikTok’u en çok indiren ülkenin 120 milyon ile Hindistan olduğunu söylüyor. 39,6 milyon ile ABD, 28,4 milyon ile de Türkiye takip ediyor.

TikTok'u efektif biçimde kullanan ciddi bir kitle mevcut.
TikTok'u efektif biçimde kullanan ciddi bir kitle mevcut.

Kullanıcıların ücretsiz bir biçimde resim yahut video paylaşabildiği, ayrıca görüntülü ve yazılı görüşmeler de gerçekleştirebildiği TikTok, son yılların en çok ses getiren uygulamaları arasında değerlendiriliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >