Tim Cook’tan iddialı açıklama: 'Sizi uçuracağız!'

Tim Cook, Apple'ın yeni dönemi için iddialı açıklamalarda bulundu.

Apple CEO’su Tim Cook, Mobil Dünya Kongresi süresince yaşadığı ‘gündemden uzak kalma’ halini ortadan kaldırmaya yönelik bir açıklamada bulundu. Ünlü CEO, Apple’ın kısa zaman içerisinde donanım konusunda şaşırtıcı hamleler yapacağını ilan etti…

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında değerlendirilen Apple’ın, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği ‘hissedarları bilgilendirme toplantısı’ şirket için verimli sayılabilecek sonuçlar doğurdu. Şirket CEO’su Tim Cook, kullanıcı verilerini depolayan şirketlere yönelik eleştirileriyle ses getirirken inovasyon konusundaki eksikliklerini eleştirenlere de cevap verdi.

Tim Cook, şirketinin sağlık konusundaki yatırımlarına büyük önem veriyor.
Tim Cook, şirketinin sağlık konusundaki yatırımlarına büyük önem veriyor.

Tim Cook, inovasyon departmanının çalışmalarını refere ederek, ‘Yeni ürünlerimizle sizleri çok kısa süre içerisinde uçuracağız’ dedi. Planlama aşamasındaki ürünlere yönelik farklı ve detaylı bilgiler vermekten kaçınan Cook, birkaç ipucuyla heyecan oluşturmaya gayret etti. Cook’a göre Apple’ın yeni çalışmaları Apple Watch ve iPod’lara gelecek güncellemelerle yakından ilgili. Cook’un açıklamaları sonrası yapılan tahminler; Apple Watch’ların kısa süre içerisinde sağlığa yönelik daha fazla özellik barındıracağı yönünde.

Apple, tarihi boyunca donanım değil, yazılıma odaklanmıştı. Bu tavır değişmek üzere...
Apple, tarihi boyunca donanım değil, yazılıma odaklanmıştı. Bu tavır değişmek üzere...

'Uyku ön izleme özelliği' geliyor

Apple Watch’lara adapte edilecek yeni ‘sağlık özellikleri’ arasında en iddialı olanın ‘uyku izleme’ olduğu da iddia ediliyor. Apple Watch’un iddia edilen özelliğe kavuşmasıyla birlikte birçok farklı sağlık sorununa ve uyku davranışına yönelik ‘ön bilgilendirme’ sağlanmış olacak.

Apple Watch'lar sağlık özellikleri konusunda daha yetkin bir hale getirilecek.
Apple Watch'lar sağlık özellikleri konusunda daha yetkin bir hale getirilecek.

Dengeler değişebilir

Yeni sağlık özellikleri dışında MacBook Air satın almak isteyen müşteriler için de fiyatları düşürme yolunda olacaklarını ifade eden Cook, teknoloji devi Apple’ın yeni donanımlarla ‘bomba gibi’ geleceğini de belirtti. Şimdiye dek donanımdan çok yazılımla ilgilenen şirketin donanım konusunda iddialı bir konuma gelmesi birçok farklı dengeyi de değiştirebilir…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >