Tim Cook'un biyografi kitabı 16 Nisan'da satışa çıkıyor

Tim Cook
Tim Cook

Daha önce Steve Jobs ve Jony Ive gibi Apple'ı Apple yapan önemli isimlerin kitaplarını yazan Leander Kahney, şimdi de Tim Cook'un biyografisini tamamladı. Kitap 16 Nisan'da satışa çıkıyor. Apple ve Tim Cook hakkında ilginç bilgiler barındıran biyografi kitabıyla ilgili detaylar haberimizde:

Apple tutkusuyla bilinen teknoloji yazarı Leander Kahney, Steve Jobs ve Jony Ive'den sonra Tim Cook'un da kitabını tamamladı. Birkaç hafta içinde (16 Nisan) satışa çıkacak olan yeni kitap, Apple CEO'su Tim Cook'un hayatı ve şirketle alakalı sürecini temel alıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi daha çok Steve Jobs'tan sonraki Apple süreci hakkında da bolca bilgi barındırıyor.

gzt

Florida saldırganının kırılmayan iPhone şifresinin perde arkası

Tim Cook: The Genius Who Took Apple to the Next Level isimli kitapta Apple tarihine ilişkin merak edilen birçok durum da anlatılıyor. Bunlardan biri de 2015'te Florida'da yaşanan terör saldırısını kapsıyor.

FBI'ın tüm isteklerine karşı saldırganın iPhoneşifresini kırmayan Cook, 'veri gizliliğini' savunarak kullanıcılardan bir puan daha kazanmıştı. İşte bu olayın perde arkası da kitapta yer alıyor. Tabii az önce de bahsettiğimiz gibi bunun haricindeki birçok farklı bilgi de paylaşılıyor.

Özellikle Apple ve teknoloji kültürü hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isteyenlerin okuyacağı türden bir kitap olduğu kesin. Bu arada, Steve Jobs ve Jony Ive'in kitabı daha önce Türkçe çevirileriyle ülkemizde de satılmıştı. Benzer şekilde TimCook biyografisinin de bir süre sonra çevrilerek Türkiye'de raflara çıkacağını söyleyebiliriz.

Önceki kitaplar Türkçe'ye 'Nasıl Steve Jobs Olunur?' ve 'Apple'ın Ardındaki Deha: Jony Ive' olarak çevrilmişti. Küçük bir Googlearamasıyla satın almanız mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >