Toyota 2018 Corolla'dan 100 beygirlik canavar üretti

Toyota Corolla
Toyota Corolla

2018 Drift sezonunda yarışacak olan özel yapım 2018 Toyota Corolla hatcback, birbirinden uzman iki ekibin emeğiyle hayata geçirildi.

Yeni jenerasyon Auris ile kendisinden beklediğimiz değişim adımının başlangıcını yapan Toyota, mart ayının son haftası içerisinde kapılarını açan New York Otomobil Fuarı’yla birlikte de Corolla hatchback‘in tanıtımını gerçekleştirmişti.

Auris’i bazı pazarlarda Corolla HB olarak satmayı tercih eden marka, ilk adımda tanıttığı modelinde sakladığı kokpit detaylarını da ikinci adımda tüm dünyanın karşısına çıkarttı. Dünyanın en çok satan otomobillerinden birisi konumunda olan Corolla’nın bu dönüşümü ise hızlı ve kademeli adımlarla başka alanlara da taşınıyor. 2018 Formula Drift sezonunda yarışmak üzere aracı tamamen bir drift otomobili olarak baştan geliştiren geliştirme ekibi ortaya 1.000 beygirlik bir canavar çıkartmayı tercih etmiş.

Log.com’un haberine göre en keyifli ortaklık Toyota Racing ekibinin yanı sıra Papadakis Racing yarış takımının ortaklığıyla geliştirilen Corolla Drift aracında çok ciddi bir modifikasyon yer alıyor. Kaputun altında dört silindirli bir makinenin kullanıldığı araçta 8’li yakıt enjeksiyon sistemi ve Borg Warner EFR turbo gibi hatırı sayılır eklemeler ön plana çıkıyor.

Papadakis ekibinin bu zamana kadar ortaya koyduğu en güçlü projelerden biri konumunda olan Corolla’nın altyapısında ise RS-R süspansiyon seti ve Nexen’in özel yarış lastikleri yer alıyor. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan sezon için hazır hale getirilen bu ateşli proje radarımıza şimdiden girenler arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >