Trump teknoloji devlerine karşı: İlk geri vites yapan Google oldu

ABD seçimlerinde ve öncesi dönemde gizliden gizliye Hillary Clinton'ı destekleyen Google, Donald Trump'ın başkan seçilmesiyle ilk geri vitesini yaptı.

Şirket, Obama'yla olduğu gibi Trump ile de iyi ilişkiler içinde olmayı ve yeni Amerikan yönetimi ile bağlantılarını geliştirmek için muhafazakarlarla daha yakın çalışmayı hedefliyor.

Google, “muhafazakar, özgürlükçü ve serbest piyasa gruplarıyla irtibat halinde" olan bir yönetim arayışında olduğunu bir açıklamayla duyurdu.

NTV'nin haberine göre; Donald Trump yarın New York'da bulunan merkez ofisinde en büyük teknoloji şirketlerinin yöneticileriyle bir araya gelecek. Trump'ın damadı Jared Kushner tarafından planlanan ve herhangi bir yatırım kararının alınmayacağı tanışma toplantısında Google'ın da dahil olduğu ana şirket grubu Alphabet'in Genel Müdürü Larry Page de hazır olacak.

Toplantının diğer katılımcıları arasında Apple Yönetim Kurulu Başkanı Tim Cook, Facebook Genel Müdür Yardımcısı Sheryl Sandberg, Amazon.com CEO'su Jeff Bezos, Tesla Motors CEO'su Elon Musk, Microsoft CEO'su Satya Nadella ve Oracle CEO'su Safra Catz gibi yöneticiler bulunmakta.



Google Clinton'ı desteklemişti
Liberal eğilimli Silikon Vadisi'nde teknoloji şirketleri seçimlerde Demokratların adayı Hillary Clinton'ı desteklemişti. Obama yönetimiyle sıkı bağları olan Google, Clinton'ın seçim kampanyasının en büyük kurumsal destekçilerinden biri olmuştu. Google ve çalışanları Trump'ın kampanyasına 23 bin 300 dolar bağış yaparken Clinton için yapılan bağış 1.6 milyon doları bulmuştu.

Cumhuriyetçi Parti'ye yakınlıklarıyla bilinen lobicilerle anlaşmalarını sürdüren Google'ın mevcut çalışma kadrolarının ise çoğunlukla Demokratlardan oluşuyor olmasının önümüzdeki dönemde şirket içinde problemler yaşatabileceği düşünülüyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >