TSK ve NATO'nun siber kalkanı: Ahtapot

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahtapot'un lansmanında açıklamalara imza attı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleriyle gündeme gelen milli siber güvenlik çözümü ‘Ahtapot’un kullanımı yaygınlaştırılacak. 2016'dan beri Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde hizmet veren sistem, kamu kurum ve kuruluşlarıyla belediyelerde de test ediliyor. Ahtapot tarafından korunan siteler şubat ayındaki siber saldırıları başarıyla savuştururken, sistem NATO tatbikatındaki senaryoların tümünden de başarıyla geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleriyle gündeme taşınan milli siber güvenlik çözümü ‘Ahtapot’un kullanımı artırılacak. 2016 yılından itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hizmet veren sistem için kamu kurum ve kuruluşlarıyla belediyelerde test çalışmaları yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleştirilen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada, Ahtapot yazılımının siber güvenlikte üstlendiği role işaret etmişti. Erdoğan, ‘Bugün siber saldırılar ve açıklar, devletin güvenliği ile kişi mahremiyetini ihlal eden en büyük tehditlerdendir. Geliştirdiğimiz 'Ahtapot' yazılımı, bir kuvvet komutanlığımızın karargahına yapılan siber saldırıyı başarıyla engelledi ve gerçekleşecek bir NATO tatbikatına dahil edildi.’ ifadesini kullandı.

Siber saldırılara yönelik önlemler her ülke için büyük önem arz ediyor.
Siber saldırılara yönelik önlemler her ülke için büyük önem arz ediyor.

Açık kaynak kodlu bileşenlerden yararlanıyor

Kuvvet Komutanlığı'na yapılan saldırıyı bertaraf etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Ahtapot'un önemine dair yaptığı açıklamada 'Hudutlarımızın korunmasına gösterdiğimiz hassasiyetleri verilerimizi korumak için de göstermek zorundayız. Geliştirdiğimiz Ahtapot yazılımı bir kuvvet komutanlığına yapılan saldırıyı başarıyla engelledi ve NATO tatbikatına dahil edildi.' ifadelerine yer verdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >