Türkiye 2019'da Google'da en çok neleri aradı?

Arama motoru Google
Arama motoru Google

Google, Yılın Arama Trendleri 2019" listesini açıkladı. 2019 yılında Türkiye'de Genel kategoride İstanbul Seçim Sonuçları 2019 en çok aranarak ipi göğüsleyen oldu. İsimler kategorisinde Emine Bulut, Yemek kategorisinde revani, Diziler kategorisinde Mucize Doktor, Şarkılar kategorisindeyse Reynmen’den Derdim Olsun şarkısı da listenin başta gelenlerinden oldu.

Arama motoru Google, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yükselen arama trendleri içeren listesini açıkladı. "Yılın Arama Trendleri 2019"un Türkiye'de beş farklı kategoriden oluşan yükselen arama trendleri listelerinin ilk sıralarında Genel kategoride İstanbul Seçim Sonuçları 2019, İsimler kategorisinde Emine Bulut, Yemek kategorisinde revani, Diziler kategorisinde Mucize Doktor, Şarkılar kategorisindeyse Reynmen’den Derdim Olsun şarkısı yer aldı.

2019'da en çok arananlar

Türkiye’de 2019’da Yükselen Genel aramalarında zirvede yer alan İstanbul Seçim Sonuçları 2019'u sırasıyla Geleceğe Nefes, YSK, Deprem, Sigara Fiyatları, Dolar Kuru, Askerlik Son Dakika, EYT, İstiklal Marşı 10 Kıta, Notre Dame Katedrali aramaları takip etti.

Eski eşi tarafından acımasızca kızının önünde öldürülen Emine Bulut
Eski eşi tarafından acımasızca kızının önünde öldürülen Emine Bulut

İsimler ilk sırada Emine Bulut var

2019’da Yükselen Aramalar İsimler kategorisinde Türkiye’de ilk sırada yer alan Emine Bulut'u ise sırasıyla Ekrem İmamoğlu, Neslican Tay, Palu Ailesi, Tarık Ünlüoğlu, Kerimcem Durmaz, Dilber Ay, Ayşen Gruda, Devran Çağlar ve Demet Akbağ takip etti.

Mucize Doktor dizisi
Mucize Doktor dizisi

Dizilerde en çok aranan Mucize Doktor

Türkiye’de en çok aranan Diziler kategorisinde zirvede yer alan Mucize Doktor’u Zalim İstanbul ve Her Yerde Sen takip etti. Neredeyse tamamını yerli dizilerin oluşturduğu listedeki tek uluslararası yapım ise dördüncü sıradaki Game of Thrones oldu.

2019'da yemek kategorisinde en çok arananlardan Revani
2019'da yemek kategorisinde en çok arananlardan Revani

2019'da aranan yemekler

2019’un lezzet trendleri hakkında ipuçları içeren Yemek kategorisinde televizyonlardaki yemek programlarının etkisi de gözlemlendi. Bu yıl listenin ilk sıralarında Revani, Kestane, Limonata, Sütlaç ve Kapuska yer aldı.

Reynmen adıyla bilinen Yusuf Aktaş'ın "Derdim Olsun" şarkısı en çok arananlardan oldu
Reynmen adıyla bilinen Yusuf Aktaş'ın "Derdim Olsun" şarkısı en çok arananlardan oldu

Bu yıl en çok aranan şarkılar

Reynmen’in “Derdim Olsun”, Şanışer’in “Susamam”, Fatih Bulut’un “Çok Sevdim Yalan Oldu” ve Norm Ender’in “Mekanın Sahibi” adlı çalışmaları da Türkiye’de bu yılın en çok aranan şarkıları arasında bulunuyor.

Dünyada ilk sırada Hindistan ve Güney Afrika var

Dünyada 2019’da Yükselen Genel Aramalar da ise ilk sırada "Hindistan ve Güney Afrika" yer alırken Cameron Boyce ve Copa America 2. ve 3. sırada yer aldılar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >