Türkiye Uzay Ajansı'ndan haber var: 'Merkez Ankara'da olacak'

Türkiye Uzay Ajansı, heyecan uyandırıyor.

Türkiye’nin en önemli uzay hamleleri arasında yer alan Türkiye Uzay Ajansı’yla ilgili önemli bir gelişme kaydedildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Uzay Ajansı merkezinin Ankara’da olacağını ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'nde düzenlenen Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Çalıştayı Programı'nın kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, milli uzay programı çalıştayında gün boyu ortaya konan farklı fikir ve önerilerin, gelecek dönem yol haritasını şekillendirmede önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Bugün hep birlikte bir ilke şahitlik etiklerini vurgulayan Bakan Varank, “'Oradaydım' diyebileceğimiz, çocuklarımıza ve torunlarımıza gururla anlatacağımız bir işin başlangıcını gerçekleştiriyoruz. Biliyorsunuz Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması yirmi yılı aşkın süredir konuşulan bir husus. Bayrağında ay yıldız olan bir ülke için aslında ne kadar geç kalınmış değil mi? Dolayısıyla, bakanlığa gelir gelmez bu konu ilk gündem maddelerimizden biri oldu. Kısa sürede hazırlıklarımızı tamamladık, tüm tarafların mutabakatını alarak ajansımızı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurduk." diye konuştu.

Mustafa Varank, Türkiye Uzay Ajansı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Mustafa Varank, Türkiye Uzay Ajansı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

'Yurt içi eşgüdüm ve yönetişim çok önemli!'

Bakan Varank, Bakanlığın ilgili kurumu olan Türkiye Uzay Ajansı’nın merkezinin Ankara’da olacağını aktararak, hukuki hazırlıkları tamamladıktan sonra teşkilatı hızla kurmayı planladıklarını kaydetti. Ajansın, Türkiye'yi uluslararası arenada temsil edeceğine dikkati çeken Varank, yurt içi eşgüdüm ve yönetişim görevinin de çok önem verdikleri bir konu olduğunu vurguladı. Varank, dağınık halde olan uzay ve uydu teknolojileri faaliyetlerinin artık tek elden koordine edileceğini, böylelikle farklı kurumların benzer projelere kaynak ayırmasının önüne geçileceğini anlattı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >