Türkiye’nin Teknoloji Üssü İTÜ Vodafone Future Lab

İTÜ Future Lab'de yeni teknoloji çözümleri geliştirebilecek
İTÜ Future Lab'de yeni teknoloji çözümleri geliştirebilecek

Vodafone Business, şirketleri geleceğin teknolojileriyle buluşturabilmek amacıyla, İstanbul’da İTÜ Vodafone Future Lab adı altında bir yeni nesil Ar-Ge ve teknoloji deneyim laboratuvarı kurdu. İTÜ Vodafone Future Lab'de, Nesnelerin İnterneti ve diğer yeni nesil teknolojilerden yararlanarak pek çok alanda şirketlerin ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştiriliyor. Şirketler işlerine değer katacak uçtan uca çözümleri ve tavsiyeleri, uzman partner ekosistemi sayesinde yerinde deneyimleyebilme şansına sahip oluyor.

Vodafone ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) geleceğin teknolojilerinin Türkiye’de geliştirilip üretilmesi için güçlerini birleştirdi. İTÜ Ayazağa Kampüsünde açılan teknoloji merkezi ‘İTÜ Vodafone Future Lab’de, Vodafone Business’ın neredeyse tamamı yerli 30 çözüm ortağı ile birlikte geliştirdiği 34 akıllı teknoloji çözümü sergileniyor.

Ancak Future Lab, sadece mevcut akıllı çözümlerin bir araya getirildiği bir "deneyim alanı" değil.

İTÜ Vodafone Future Lab'in vektörel çizimi
İTÜ Vodafone Future Lab'in vektörel çizimi

Burası, Vodafone Ar-Ge ekibi ve İTÜ doktora öğrencilerinden oluşturulan çalışma gruplarıyla, sürekli yeni projeler üreten bir "akıllı teknoloji merkezi" olarak konumlandırıldı.

İTÜ Vodafone Future Lab’de nihai hedef, Vodafone’un her yıl burs verdiği 25 lisans, lisansüstü ve doktora öğrencisi de dahil olmak üzere, yerli girişimci iş ortaklarıyla birlikte Türkiye’de ürettiği teknolojiyi dünyaya ihraç etmesi. Bu yönüyle Future Lab’in bir “teknoloji ihraç merkezi” olması hedefleniyor.

Alanında bir ilk

Alanında bir ilk olan akıllı teknoloji merkezi İTÜ Vodafone Future Lab’de, Vodafone’un IoT ve 5G’de geliştirdiği en yeni aktivasyonlar sergileniyor. İşletmelere geleceğin teknolojilerini bizzat deneyimleme fırsatı sunulurken, ihtiyaçlarına uygun yeni nesil teknoloji çözümleri geliştiriliyor.

 İTÜ Vodafone Future Lab'de yeni dünyayı daha yakından inceleme imkânı
İTÜ Vodafone Future Lab'de yeni dünyayı daha yakından inceleme imkânı

Nesnelerin İnterneti (IoT) alanında Vodafone Grubu'nun tüm teknoloji bilgi birikimini aktarmakta olduğu merkezde, işletmelerin dijitalleşmeye paralel olarak iş yapış şekillerini dönüştürebilmelerine ve yakalayacakları rekabet avantajıyla işlerini büyütebilmelerine katkı sağlanması hedefleniyor. Vodafone’un İspanya, İtalya, Almanya ve İngiltere’den sonra Türkiye’de kurduğu merkez, bir üniversite iş birliği ile hayata geçirilen ilk teknoloji merkezi olma özelliği taşıyor.

İTÜ Vodafone Future Lab’in kapısı tüm işletmelere açık

Kurum ve şirketlere Nesnelerin İnterneti (IoT) ve bulut teknolojisinin getireceği yeni dünyayı daha yakından inceleme imkânı sunan İTÜ Vodafone Future Lab’de endüstriyel tesis yönetiminden enerji yönetimine, dijital perakende çözümlerinden IoT platform çözümlerine, akıllı bina sistemlerinden akıllı araçlara, akıllı çevre ve tarım uygulamalarından sağlık sistemine kadar pek çok farklı ihtiyacı karşılayacak Red Kontrol, Dijital Tarım İstasyonu gibi pek çok Vodafone Business çözümü sergileniyor.

Akademi ve iş dünyası arasında bir buluşma noktası haline gelen İTÜ Vodafone Future Lab’i son 1,5 yıl içinde 300’ün üzerinde firma, 1000’den fazla kişi ziyaret etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >