Twitter, Aralık'tan itibaren etkin olmayan hesapları silmeye başlıyor

Twitter
Twitter

Twitter, yeni bir temizlik için çalışmalara başladı. Şirket, daha doğru ve güvenilir bilgiler için aktif olmayan hesapları sileceğini bildirdi.
Gelecek ay başlayacak olan bu temizlik aslında en az 6 aydır oturum açmayan kullanıcıları kapsıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Twitter, belirli periyotlarla 'sahte ya da pasif kullanıcı temizliği' yapmaya devam ediyor. Son zamanlarda Twitter'ı kullanmadıysanız, herhangi bir kişinin profil adınızı almasını istemiyorsanız kısa süre içinde oturum açmak isteyebilirsiniz. Zira yeni temizlik pasif hesapları kapsıyor.

Şirket, en az 6 ay süreyle oturum açmayan kullanıcı hesaplarının kaldırılacağını bildiriyor.

Twitter, böylece en az 6 aydır oturum açmayan kişileri platformdan temizleyerek daha gerçek bir ortam oluşturmayı hedefliyor.
Twitter, böylece en az 6 aydır oturum açmayan kişileri platformdan temizleyerek daha gerçek bir ortam oluşturmayı hedefliyor.

Yani aslında Twitter bu hesapları gereksiz buluyor ve önlem alıyor. BBC'nin Silikon Vadisi muhabiri Dave Lee de Twitter'dan bu açıklamayı yapıyor. Bir Twitter sözcüsü, hesap kapanışlarının 'aylarca' devam edeceğini vurgulamasına rağmen, 11 Aralık'tan sonra tasfiyeninbaşlayacağı belirtiliyor.

Daha doğru ve güvenilir bilgi.

Şirket, temizliği insanların güvenebileceği 'daha doğru, güvenilir bilgi sunma' çabasının bir parçası olarak açıklıyor. Bunun ne anlama geldiğini detaylandırmasa da, hızlıca terk edilmiş hesaplardan oluşan bir havuzda gezinmek yerine gerçek kullanıcıları bulmanıza yardımcı olmak istiyor.

Aslında bu durum, yıllar önce birinin imrendiğiniz kullanıcı adını almasından kurtulmanızı sağlayabilir. Böylece giriş yapmayan ve herkes için dezavantaj sağlayan kullanıcılar devre dışı bırakılmış oluyor.

Güncelleme: Twitter, sürecin uzayabileceği belirten sinyaller veriyor. Yani 11 Aralık ileri bir tarihe ertelenebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >