Twitter canlı yayın özelliğini duyurdu

Twitter, mobil uygulamaları üzerinden Periscope altyapısını kullanarak canlı yayın hizmeti sunmaya başladı.

Anlık haber takibi için en çok kullanılan sosyal ağlardan biri olan Twitter, diğer birçok mecra gibi canlı yayın özelliğini devreye soktu. Bu özellik, doğrudan Twitter uygulaması üzerinden canlı yayın yapmaya imkan tanıyor. Altyapı, tahmin edilebileceği gibi geçtiğimiz sene Twitter bünyesine katılan Periscope tarafından sağlanıyor. Bu sayede anlık paylaşımları artırmayı hedefleyen sosyal ağ, kullanıcılara bulunduğu yerden dilediği gibi yayın yapma imkanı tanıyor.
Periscope altyapısı kullanılıyor
Periscope uygulamasının CEO'su Kayvon Beykpour, konuyla ilgili olarak "Periscope'un bu özelliğinin Twitter'a gelmesi yüz milyonlarca insana ulaşılacağı anlamına geliyor." şeklinde bir açıklama yaptı. Şu anda insanların gerçek zamanlı paylaşımlar için Twitter'ı tercih ettiğini bildiren Beykpour, canlı yayınların tweet ve retweet'lerle kısa süre içinde çok önemli kitlelere ulaşabileceğinin altını çiziyor.
Periscope altyapısı kullanılıyor Periscope uygulamasının CEO'su Kayvon Beykpour, konuyla ilgili olarak "Periscope'un bu özelliğinin Twitter'a gelmesi yüz milyonlarca insana ulaşılacağı anlamına geliyor." şeklinde bir açıklama yaptı. Şu anda insanların gerçek zamanlı paylaşımlar için Twitter'ı tercih ettiğini bildiren Beykpour, canlı yayınların tweet ve retweet'lerle kısa süre içinde çok önemli kitlelere ulaşabileceğinin altını çiziyor.
Mobil uygulamaları güncellemek gerekiyor
Twitter'da canlı yayın özelliğini kullanabilmek için öncelikle mobil uygulamayı güncellemek gerekiyor. Uygulamalara gelen bildirimler üzerinden güncelleme yapılabildiği gibi; Google Play ya da App Store sayesinde de bu işlemi gerçekleştirilebiliyor. Bir de Twitter uygulamasıyla bağlantılı Periscope hesabına ihtiyacınız var. Akabinde Twitter uygulaması üzerinden tweet atma düğmesine tıklandığında "canlı yayın" seçeneğinden yayınlar başlatılabiliyor.
Mobil uygulamaları güncellemek gerekiyor Twitter'da canlı yayın özelliğini kullanabilmek için öncelikle mobil uygulamayı güncellemek gerekiyor. Uygulamalara gelen bildirimler üzerinden güncelleme yapılabildiği gibi; Google Play ya da App Store sayesinde de bu işlemi gerçekleştirilebiliyor. Bir de Twitter uygulamasıyla bağlantılı Periscope hesabına ihtiyacınız var. Akabinde Twitter uygulaması üzerinden tweet atma düğmesine tıklandığında "canlı yayın" seçeneğinden yayınlar başlatılabiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >