Twitter da Facebook'un yolundan gidiyor: Yeni bir sohbet uygulaması geliştiriliyor

Twitter, gözünü şimdi de Messenger ve WhatsApp'a dikti. Şirketin Hindistan ofisinde özel bir sohbet uygulaması geliştirdiği söyleniyor.

Son bir yılda hisse senetlerinin düşmesiyle birlikte değer kaybeden Twitter, çeşitli satın alma söylentilerinin de önünü açmıştı.
Twitter, teklifleri değerlendirmeye başlıyor
Twitter Google'a mı satılıyor?
Dev mikro blog sitesi, son olarak kullanıcı sayısını artırmak ve mali durumları toparlamak adına platforma yeni özellikler eklemeye başladı. Dün, mobil uygulamalara canlı yayın özelliğini getiren servis, son söylentilere bakılırsa Messenger ve WhatsApp gibi özel bir sohbet uygulaması geliştirebilir.
Twitter canlı yayın özelliğini duyurdu
Twitter kullanıcıları halihazırda özel olarak mesajlaşmak için DM (Direct Message) sistemini kullanıyor. Ancak, bu mesaj özelliği doğrudan web sayfası ya da aynı mobil uygulama üzerinden kullanılabiliyor. Yani Facebook'taki gibi ayrıca bir uygulamaya yönlendirmiyor. Twitter, burada Facebook'un yolundan giderek ayrıca yönlendirme sağlayacak ikinci bir uygulama hazırlayabilir.

Burada amaç, mevcut kullanıcılara ikinci bir uygulamayı indirtmekten çok daha fazla... Keza Twitter, bu adımla birlikte Messenger ve WhatsApp'ın pastasından da pay elde etmek istiyor. Son bilgilere göre Twitter'ın Hindistan'daki yazılım ofisinde geliştirilen çalışmalar şimdilik askıya alınmış durumda. Şirketin CEO'su Jack Dorsey'in çalışmaları neden ani bir şekilde durdurduğu ise bilinmiyor. Ancak Twitter, önümüzdeki süreçte bu projeyi hızlandırıp, mobil uygulamayı hayata geçirebilir.

Jack Dorsey'in standart bir sohbet uygulamasından ziyade, çok daha işlevli bir uygulama fikri olduğu da bilinenler arasında. Yani yeni uygulamanın Twitter'daki bilgileri anlık olarak kullanıcının karşısına getiren etkileşimli bir platform olması isteniyor. Dolayısıyla çalışmaların bu sebepten dolayı şimdilik askıya alındığı söylenebilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >