Twitter istatistikleri açıklandı: '2018 yılının teknoloji trendi neydi?'

Değer düşüşlerine karşın Bitcoin'in 'gündem olma' özelliği sürüyor.

2018 yılının bitmesine bir aydan daha kısa bir süre kala Twitter, bu yılın teknoloji trendlerini açıkladı. Özellikle ilk 6 aylık periyotta sürekli olarak konuştuğumuz ‘kripto para piyasası’ Twitter’ın bu yılına resmen damga vurdu.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları arasında yer alan Twitter, her yıl yapmayı alışkanlık haline getirdiği istatistik açıklama etkinliğini genişletiyor. Twitter, gündemi belirlemek dışında sosyal medyanın nabzını tutmaya da devam ediyor. 2018 yılı boyunca inişli çıkışlı bir grafik izleyerek dikkat çeken ve yakın geleceğin yegane para birimi olabileceği konuşulan kripto paralar, Türkiye'de de teknoloji dünyasının en çok konuşulan kavramı oldu.

Twitter, dünyanın en popüler sosyal medya platformları arasında yer alıyor.
Twitter, dünyanın en popüler sosyal medya platformları arasında yer alıyor.

Bitcoin, düşüşe rağmen göz önünde

Twitter’da 2018 yılı boyunca en yoğun biçimde konuşulan teknoloji hashtagleri ‘Bitcoin’, ‘Blockchain’ ve ‘Cryptocurrency’ oldu. Şu an için değer noktasında dev bir düşüşle karşılaşıyor olsa da kripto paraların son düzlükte yükselen bir trend olması, Twitter’ın yayınladığı verileri daha makul bir hale getiriyor.

Samsung Eski CEO'su Tansu Yeğen.
Samsung Eski CEO'su Tansu Yeğen.

Tansu Yeğen zirvede yer aldı

Tüm bu istatistiklerle birlikte, Türkiye'den teknoloji alanında en çok etkileşime girilen hesaplar da resmen açıklandı. Buna göre Samsung'un eski kıdemli yöneticisi olan ve bu yıl içerisinde UiPath'in başına geçen Tansu Yeğen, ülkemizde en çok bahsi geçen isim olmayı başardı. Tansu Yeğen'i AefBlockChain hesabı izlerken, 3. sırada ise bu yılın en çok konuşulan isimlerinden Elon Musk yer aldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >