Twitter onayladı: Düşük takipçili kullanıcılar daha fazla reklam görmüş

Twitter
Twitter

Twitter'ın üçüncü çeyrek kazançlarındaki %20'lik düşüşün, 'reklamverenlerin mobil uygulamayı pazarlamak için kullandıkları bir üründeki' sorundan kaynaklandığı belirtiliyor.

● Şirket artık reklamları belirli yollarla hedefleyemiyor. Çünkü artık bazı kullanıcı verileri izinsiz kullanılamıyor.

● Bazı Twitter reklamverenleri belirli reklamlar için çok fazla ödeme yapmak istemiyor. Daha önce CNBC'nin de bahsettiği 'Twitter'ın az takipçili kullanıcılara daha fazla reklam gösterme' durumu şirket tarafından doğrulandı. Ayrıntılar haberimizde:

Twitter, daha önce CNBC'nin bildirdiği gibi az takipçili kullanıcılara daha fazla reklam gösteriyor. Sosyal ağın doğruladığı bu durum, çarpık reklam stratejisini de ortaya çıkarıyor. Twitter'ın bu reklam politikası, popülerkullanıcıların platformda kalmalarını teşvik ederek daha iyi bir denetimi kazandırmayı amaçlıyordu.

Düşük takipçili hesaplar daha fazla reklam gördü.

Bir Twitter sözcüsü, The Verge'e verdiği demeçte şunları söylüyor:

    Geçtiğimiz dönemlerde yüksek takipçili kullanıcılar daha az reklam gördü. Ama bunu son zamanlarda 'Twitter'ı kullanan herkese reklam gösterme' şeklinde değiştirdik. Bunun sonucu olarak, gördükleri reklam sayısında bir artış yaşanıyor.

Bazı Twitter kullanıcıları bu değişikliği zaten fark etmişti. Haftalardır popüler kullanıcılar platformda daha fazla reklam görmekten şikayet ediyorlar.

Yani aslında Twitter bu zamana kadar reklam hedefleme yaparken düşük takipçili kullanıcılara çok daha fazla reklam gösterdi.
Yani aslında Twitter bu zamana kadar reklam hedefleme yaparken düşük takipçili kullanıcılara çok daha fazla reklam gösterdi.

Twitter normalde kullanıcılardan cihaz tipleri, Wi-Fi bağlantısı, işletim sistemi hakkında bilgi paylaşmalarını ister. Ancak bu sistem düzgün çalışmıyordu ve bilgi, olmaması gerekenlere reklam göstermeye başlıyordu. Yani aslında reklam hedeflemede genel bir problem yaşanıyordu.

Şu an problem ortadan kalkmış durumda. Artık reklamverenler ürünlerini daha fazla para harcayarak belirli kullanıcıları hedefletmek istiyor. Ama yine de tam anlamıyla başarı sağlanmış değil. Zira Twitter hala uzun vadeli bir düzeltme üzerinde çalışıyor ve sorunların önümüzdeki çeyreğe kadar devam edebileceği belirtiliyor.

Şirketin finans sorumlusu Ned Segal, CNBC'ye verdiği demeçte şunları söylüyor:

  • İyileştirme konusunda çalışmamıza rağmen, henüz bir düzeltme bulunmuyor. Bunun etkileri son çeyrekte de devam edecek.