Twitter, "onaylı hesap" sürecini askıya aldı!

Twitter
Twitter

Twitter CEO'su Jack Dorsey, Twitter için onaylı hesap sürecini durduklarını ve bir süre boyunca kullanıcılara mavi tik verilmeyeceğini açıkladı.

Twitter, onaylanmış hesapların herkese açılmasının ardından, standart kullanıcılar için mavi tik hizmetini başlatmıştı. Elbette bunun için belirli prosedürler var; geçtiğimiz dönemlerde yalnızca moda, medya, yönetim, iş dünyası ve diğerözel durumlarda verilen Twitter onaylı hesabın kapsamı biraz daha genişletilmiş durumda.

Twitter'da mavi tik sürecinin tekrardan ne zaman başlayacağı ise şimdilik bilinmiyor.
Twitter'da mavi tik sürecinin tekrardan ne zaman başlayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Ancak, son olarak şirketin CEO'su Jack Dorsey, yaptığı açıklamayla birlikte Twitter için onaylı hesap sürecini durduklarını bildirdi. Dorsey'in aktardığı bu bilgi, mavi tik almak isteyen ve onay bekleyen birçok kullanıcıyı üzdü. Onaylı hesaplarda ortaya çıkan bazı sorunlar sebebiyle bu hizmetin bir süre verilmeyeceği de açıklamaya eklendi.

Twitter'ın mavitik sürecini askıya almasının önündeki en önemli sebeplerden birisi sosyal medya ajanslarının bu sistemi kötü kullanıyor olması. Twitter her ne kadar politikayı doğru şekilde uygulasa da bu hususta bir süredir çeşitli sorunlar yaşandığı biliniyor. Onay sürecinin tekrardan ne zaman başlayacağı ise merak konusu...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >