Twitter uyarıyor: "Şifrelerinizi değiştirin"

Twitter
Twitter

Twitter, yayınladığı blog yazısıyla kullanıcıları uyardı. Şifre depolama sisteminde bir sorun olduğunu ve problemin ortadan kaldırıldığını bildiren şirket yöneticileri her ihtimale karşı kullanıcıların şifrelerini güncellemesini istiyor.

Twitter, yaptığı bir uyarıyla kullanıcıların şifrelerini acilen değiştirmesi gerektiğini bildirdi. Üstelik bu şifre değiştirme işlemini yalnızca masaüstü ya da mobil platformlardan değil; TweetDeck benzeri platformlar için de tekrarlanması gerektiğinin altını çizdi. Üstelik yapılan uyarıda 330 milyon kullanıcının şifre değiştirmesi gerektiğinden de bahsedildi.

Twitter, şifre değiştirme konusunda hassas uyarılarda bulunuyor.
Twitter, şifre değiştirme konusunda hassas uyarılarda bulunuyor.

Peki ama Twitter'ın bu isteğinin asıl sebebi ne?

Twitter çalışanları kısa süre önce parola depolama sisteminde bir hata tespit etmişler. Her ne kadar şu anda hata düzeltilmiş olsa da kullanıcıların şifrelerini değiştirmesinde fayda olduğu düşünülüyor. Şirket, doğrudan resmî blogundan yaptığı açıklamada konuyla ilgili çeşitli uyarılarda da bulunuyor. Şöyle ki:

  • - Twitter'daki şifrenize ek olarak üçüncü parti uygulamalarla erişim Twitter'a izni sağlayan benzer servislerde de güncelleme yapın.
  • - Güçlü ve başka bir web sayfasında yer almayan şifreleri tercih edin.
  • - Şifre yöneticisi kullanın.
  • - Hesap güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak için kimlik doğrulama sistemini aktif edin.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >