Twitter 'Yanıtları Gizle' özelliğini Kanada'da test etmeye başladı

Twitter
Twitter

● Twitter, ilk olarak Şubat'ta duyurduğu 'Yanıtları Gizle' özelliğini Temmuz itibariyle test etmeye başladı.

● Şu anda Kanada'daki kullanıcılarda test edilen bu sistem, herhangi bir tweet'e gelen cevapları gizlemeye yarıyor. Ayrıntılar haberimizde

Twitter, kısa bir süre önce tweet'lere gelen cevapları gizlemeyi sağlayan yeni bir özellik duyurdu. Şu anda Kanada'daki kullanıcılarda test edilen bu sistem, daha sonrasında ABD ve Japonya'da aktif edilecek gibi görünüyor. Burada asıl amaç aslında nefret söylemlerinin azalmasını sağlamak.

Twitter, tweet atan kişilere artık daha fazla yönetim imkanı sunuyor.
Twitter, tweet atan kişilere artık daha fazla yönetim imkanı sunuyor.

Yani şu anda tweet atan kişi aslında gelen yorumlar arasında bir moderasyon hakkına sahip oluyor. Hangi tweet'lerin silinip gizlenebileceğine ya da hangi tweet'lerin kalacağına tweet'i atankişi karar veriyor.

İşlem da gayet basit. Herhangi bir tweet'e sağ tıklayıp 'Cevabı Gizle' düğmesine dokunduğunuzda işlem tamamlanıyor. Gizleme aslında bu noktada susturma görevi görüyor. Seçildikten sonra cevap diğer kullanıcılardan gizleniyor.

Twitter aslında bu özelliği ilk olarak Şubat'ta duyurdu. Ardından Temmuzbaşı itibariyle test etmeye başladı. Yakın zamanda tüm kullanıcıların bu özellikten yararlanmaya başlaması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >