Twitter'a 'Uçtan Uca Şifreleme' sistemi yakında gelebilir

Twitter
Twitter

Facebook, WhatsApp ve Google sonrasında şifreli mesaj sistemine Twitter da katılıyor. Platformdaki Direkt Mesaj sistemine yakın zamanda Uçtan Uca Şifreleme özelliğinin dahil edilmesi bekleniyor. Detaylar haberimizde:

WhatsApp, Facebook Messenger ya da iMessage... Anlık mesajlaşma için birçok kişi bu uygulamaları tercih ediyor. Fakat, yapılan araştırmalar, aslında bu uygulamaların pek de güvenli olmadığını gösteriyor. Üstelik sık sık karşımıza çıkan 'veri sızıntıları' haberleri de bu raporları doğrular nitelikte. Bahsettiğimiz uygulamaların sahibi olduğu şirketler önemli adımlar atarak güvenliği artırma çalışmalarını devam ettirirken, Twitter'dan da Uçtan Uca Şifreleme özelliğiyle alakalı yeni bilgiler gelmeye başladı.

Evet; halihazırda Facebook, WhatsApp ve Signal gibi uygulamalar Uçtan Uca Şifreleme sistemini yıllardır sunuyor. Ancak, Twitter'da daha yeni yeni bu adımlar atılıyor. Son söylentiler, Twitter'ın yeni Android uygulama paketinde bu özelliğin izlerine rastlandığı yönünde.

Eğer test aşamasındaki Android versiyonunda karşılaşılan bu izler doğruysa yakın zamanda Twitter'ın Uçtan Uca Şifreleme sistemine geçiş yapacağını ve Direkt Mesaj için daha güvenli hale geleceğini söyleyebilmemiz mümkün.

Sinyaller birkaç yıl önce verilmişti

Aslında konuyla alakalı ilk sinyaller şirketin CEO'su Jack Dorsey tarafından yıllar önce verilmişti. Nasıl? diyeceksiniz... Şöyle ki: Jack Dorsey, Aralık 2016'da attığı bir tweet'te şifreli mesajlaşma için üzerinde bir süre düşünülmesi gerektiğini ifade etmişti. Yani aslına bakılırsa bu adımın atılması zaten şarttı.

Twitter'dan şimdilik herhangi bir açıklama yok. Ancak yine de yakın zamanda öncelikle Android'e sonra da iOS cephesinde bu özelliğin sunulması bekleniyor. Bekleyip göreceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >