Twitter'dan yeni güncelleme: Artık tüm emojiler tek karakter sayılıyor

Twitter
Twitter

Twitter, kısa süre önce yayınladığı güncellemeyle birlikte emojilerin alt seçeneklerini çift karakter olarak değerlendirmeyi bıraktı. Yani artık tüm emojiler tek karakter üzerinden değerlendiriliyor.

Twitter, bugün düzenlenen geliştirici forumunda platforma yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Emojilerin karaktersınırlamasıyla alakalı yeniliğe giden sosyal ağ, bundan böyle tüm emojileri yalnızca bir karakterden değerlendiriyor.

Twitter'daki bu yeni güncelleme her emojinin tek bir karakter olarak değerlendirilmesini sağlıyor. Aslında bu sayede 280 karakter sınırı daha verimli kullanılmış oluyor.
Twitter'daki bu yeni güncelleme her emojinin tek bir karakter olarak değerlendirilmesini sağlıyor. Aslında bu sayede 280 karakter sınırı daha verimli kullanılmış oluyor.

Tüm emojiler tek karakter!

Eskiden herhangi bir emojinin alt seçenekleri tercih edildiğinde (cinsiyet ya da cilt rengi) Twitter'da birden fazla karakter olarak değerlendiriliyordu. Bu durum halihazırda 280 karakterin de yeterli gelmediği durumlarda ise bazı kullanıcılar için sorun oluşturuyordu. Az önce de bahsettiğimiz gibi bu mekanizma son güncellemeyle ortadan kaldırıldı.

Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Twitter Geliştirici Platformu'nun önemli isimlerinden Andy Piper, şunları söylüyor:

  • Bu güncellemenin bizim için önemi büyük. Böylece artık herkes kendilerini ifade etmek için daha fazla metin ya da emoji kullanabilir hale geliyor.

Ne olmuştu?

Twitter, yıllar boyu süren inadından vazgeçerek geçen sene karakter sınırını 140'tan 280'e çıkarmıştı. Böylece kullanıcıların artık daha özgürce kendilerini ifade edebildiğini her fırsatta dile getiren platform, aslında yeni güncellemeyle de benzer çalışmanın kapsamını genişletiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >