Twitter'ın 'retweet rekoru' kırıldı

Twitter'da RT rekoru el değiştirdi.
Twitter'da RT rekoru el değiştirdi.

Japonya’da yaşayan ünlü milyarder Yusaku Maezawa’nın Twitter üzerinden yaptığı paylaşım 4 milyon kezden fazla retweet edilerek Twitter tarihinin en çok retweet edilen gönderisi unvanına ulaştı.

Japonya’da faaliyet gösteren en büyük online moda mağazası konumunda yer alan Zozotown’ın sahibi Yusaku Maezawa, Twitter tarihinin en fazla retweet alan tweet’ini göndererek sosyal medyanın gündemine oturdu. 5 Ocak’ta yaptı.

Maezawa, paylaşımında bir çekiliş düzenleyeceğini belirterek tweet'ini retweet eden 100 kişi arasında 100 milyon yeni (925 bin dolar) paylaştıracağını duyurdu ve ‘Katılmak için tek yapmanız gereken beni takip etmek ve bu tweeti RT etmek’ notunu paylaştı.

Yusaku Maezawa, Japonya'nın en zengin isimleri arasında yer alıyor.
Yusaku Maezawa, Japonya'nın en zengin isimleri arasında yer alıyor.

Japon milyarder geçtiğimiz yıl Elon Musk’ın SpaceX roketiyle Ay çevresinde seyahate hazırlanan kişi olmasıyla tüm dünyaya adını duyurmuştu. Ay çevresine yapacağı seyahatın reklam konusunda kendisine yarar sağladığını da saklamayan Japon milyarder yaptığı açıklamada “Eskiden ‘modacı Maezawa’ olarak tanınırdım şimdi bu ‘Ay’a gidecek olan Maezawa’ şeklinde güncellendi” diye konuşmuştu.

Carter Wilkerson’ın rekoru kırıldı

Maezawa’nın Japonya’nın en zengin 13. ismi olduğu biliniyor. Forbes dergisine göre, Maezawa’nın 3.8 milyar dolarlık bir servetin sahibi. Maezawa’nın tweet’inden önce Twitter’da en fazla RT’yi alarak rekor kıran paylaşım ise Carter Wilkerson‏ adlı kullanıcıya aitti. Wilkerson 2017 yılında, ABD’de hizmet veren fast food şirketlerinden Wendy’s’e basit bir tweet atarak, ‘Wendy’s, bir senelik bedava nugget kazanmak için ne kadar retweet gerekli?’ diye sormuştu.

Bir önceki rekor, Carter Wilkenson'a aitti. (3.6 milyon retweet.)
Bir önceki rekor, Carter Wilkenson'a aitti. (3.6 milyon retweet.)

Önceki rekor için ünlü isimler seferber olmuştu

Wendy’s’in sosyal medya hesaplarını yönetmekle görevli isim bu soruyu es geçmemiş ve ‘18 milyon’ şeklinde cevap vermişti. Carter’ın bu arayışına yardım etmek için tüm dünya olaya dahil olmuş, Microsoft ve Amazon gibi birçok büyük markanın dışında ünlüler de Carter’ın çabalarını destekleyerek söz konusu tweeti RT etmişlerdi.

Oscar gecesi yapılan Elen DeGeneres selfie'si de en fazla retweet edilen paylaşımlar arasında yer alıyordu.
Oscar gecesi yapılan Elen DeGeneres selfie'si de en fazla retweet edilen paylaşımlar arasında yer alıyordu.

Carter, tweet’inin yaklaşık 3 milyon kişi tarafından RT edilmesinin ardından ABD’li program sunucusu Ellen DeGeneres’in programına katılma şansı yakalamıştı. Wilkerson’dan önce ise DeGeneres’in 2014 Oscar töreninde yaptığı selfie paylaşımı 3 milyondan fazla RT alarak rekor kırmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >