Uber'in sürücüsüz araç denemesi ölümle sonuçlandı!

Uber sürücüsüz aracı
Uber sürücüsüz aracı

Mobil cihazlar üzerinden kullanıcıların araç çağırmasıyla hizmet veren ulaşım şirketi Uber, ABD’de yapılan sürücüsüz araç testinde bir yayanın ölümüne neden oldu.

Uber’in sürücüsüz aracı daha önce Mart, 2017’de ABD’nin Arizona bölgesinde önemli sayılabilecek bir kazaya karışmış ve bu kazanın projeyi belli bir süre askıya alması bile konuşulmuştu. Volvo X90 modeliyle yapılan denemede kazanın nedeni ise açıklanmamıştı.

Uber, San Francisco ve Kaliforniya merkezli Amerikan uluslararası ulaşım şebekesi şirketi. Mobil uygulamasını sürekli geliştiren Uber, dünya çapında 300'ü aşkın şehirde kullanıyor.

Yaya şeridi dışındaki kadına çarptı

Arizona, ABD’de denemeleri devam eden Uber sürücüsüz aracının bir yayanın ölümüne sebep olduğu ABD basınında hızla yayıldı. Bir kadına çarparak ölümüne neden olan Uber aracı, bu kazaya Türkiye saatiyle 22.00 sularında karıştı. Kazada ölen kadının ismi açıklanmazken kadının yaya şeridi dışında olduğu da açıklamaya eklendi.

Testler askıya alındı

Konuyla alakalı hızlıca bir açıklama yapan Uber şunları belitti: ‘’ABD’nin Tempe, Pittsburgh, San Francisco kentlerinde ve Kanada’nın Toronto kentinde sürücüsüz araç testleri askıya alınmıştır.’’

Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Uber CEO’su Dara Khosrowshahi, hayatını kaybeden kadının ailesine başsağlığı diledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >