Üç kamera, ekran altı parmak izi okuyucu ve daha fazlası: Huawei Mate 20 Pro incelemesi

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro

Huawei'nin Ekim'de tanıttığı üst seviye akıllı telefonu Mate 20 Pro; üç arka kamera, ekran altı parmak izi okuyucu, yüksek hızlı şarj ve çok daha fazla yenilikçi özelliği bir araya getiriyor. Tüm detayları inceleme videosunda anlattık.

Huawei, yıllardır tepe seviyesi akıllı telefonlarda dikkat çeken hamleler yapıyor. Bunun son örneği ise Mate 20 Pro. Yeni telefon; uçtan uca çentikli ekran, ekran altı parmak izi okuyucu ve üç arka kamera gibi 'yenilikçi özellikleri' bir araya getiriyor.

Huawei Mate 20 Pro incelemesi

İncelemede de anlattığımız gibi telefonda AMOLED yapıda 6.39 inç'lik bir ekran var. Bu ekranın oranı 19.5:9 ve çözünürlük ise 1440 x 3120 piksel. Yüksek ekran / gövde oranı ve piksel yoğunluğu da önemli detaylardan birkaçı.

Üç arka kameranın yanında bir de aydınlatma için flaş var.
Üç arka kameranın yanında bir de aydınlatma için flaş var.

Yonga seti tarafında ise Çinli üreticinin kendi geliştirdiği HiSilicon Kirin 980 var. Dünyanın ilk 7 nm mobil yongasında ise 8 çekirdekli işlemi (2x2,6 GHz Cortex-A76 ve 2x1.92 GHz Cortex-A76 ve 4x1.8 GHz Cortex-A55) ve Mali G76 MP10 grafik işlem birimi yer alıyor. Depolama ve RAM tarafında iki seçenek var. Bunlar 128 GB depolama / 6 GB RAM, 256 GB depolama / 8 GB RAM. Kamerada bahsedilebilecek çok fazla detay var. Çünkü Leica imzalı üç arka kamera var. Üstelik bu kameraların her biri kendine has özelliklere sahip.

Telefonla ilgili bahsedilebilecek çok fazla teknik ayrıntı var. Ancak biraz önce de söylediğimiz gibi incelemede detayları anlatıyoruz. Mate 20'nun ayrıntıları için videoyu izleyebilirsiniz.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >