Üniversite öğrencilerine staj imkanı sunan Aisec, Türkiye'yi haritadan sildi!

türkiye haritası
türkiye haritası

Geçtiğimiz günlerde Continental’in yaptığının bir benzerini 127 ülkede binlerce öğrenciye staj imkanı veren Aisec firması yaptı. Türkiye’yi haritadan kaldırarak büyük bir saygısızlık yapan kuruluş konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi haritadan silinmiş olarak gösteren ve tüm bölgeyi denizden oluşuyormuş gibi aktaran ünlü Alman lastik firması Continental bu hareketinden sonra büyük tepki toplamıştı. Bunu hangi sebeple yaptığı bilinmeyen Continental, bu hatalı görüntüyü kaldırarak bir özür diledi.

Bu harita silme durumunun üzerinden daha bir hafta geçmemişken aynı durum bir başka kuruluş tarafından yeniden tekrarlandı. Birçok kişinin ismini bile duymadığı Aiesec isimli kuruluş Hollanda’daki bir seminerde hizmet verdiği ülkeleri göstermek için bir harita açtı. Seminere katılan Psikolata isimli Ekşi Sözlük yazarının arkadaşı da açılan bu haritada Türkiye’nin yer almadığını gördü ve bu duruma tepki gösterdi.

33 ülkenin web sayfasında Türkiye haritası yer almıyor

Kendilerini ‘’Dünyanın Lider Yetiştiren En Büyük Gençlik Organizasyonu’’ olarak gösteren kurumun neden böyle bir şey yaptığını merak ederek bu kuruluşun sitelerini inceleyen Psikolata, 33 ülkenin web sayfasında yer alan haritalarda Türkiye’nin bulunmadığını fark etti.

Webtekno'nun haberine göre bu konunun duyulmasının ardından bir açıklama yapmak zorunda kalan Aisec, Türk vatandaşlardan özür diledi ve bunun bir teknik sorundan kaynaklandığını belirtti. 2016 şablonunda Türkiye haritasının olmadığını açıklayan Aisec, 2017 şablonunda bunun düzeltildiğini ancak bunun bütün ülkelerdeki sitelere yansımadığını söyledi.

2016 yılındaki şablonda neden böyle göründüğü ise bilinmiyor. Din, ırk, kültür ayrımı yapmadığını iddia eden bir kuruluşun böylesine büyük bir yanlış içinde olması ise kuruluşun kendi değerleriyle ne kadar örtüştüğü konusunda düşündürüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >