Uzaydaki ilk selfie'nin üzerinden tam 52 yıl geçti

Buzz Aldrin, uzay selfie'si ile tarihe geçmeyi başardı.

1966 yılında uzaydaki ilk selfie’yi çeken uzay insanı Buzz Aldrin’in ‘bu efsane’ fotoğrafı üzerinden tam 52 yıl geçti. İçeriğimizde tarihin ‘en karizmatik’ selfie’si ile karşılaşmanız çok olası…

Uzay konusundaki en başarılı insanlar arasında gösterilen Buzz Aldrin, 1966 yılında bugün Gemini XII görevi esnasında bir fotoğraf çekildi. Ay’a ayak basan ikinci insan olarak da tarihe geçen Aldrin’in ne denli özel bir insan olduğunu kanıtlayan selfie, tam 52 yıldır ‘geçerliliğini’ sürdürüyor.

Buzz Aldrin'in 1966 yılında Uzay'da çekildiği ilk uzay selfie'si!
Buzz Aldrin'in 1966 yılında Uzay'da çekildiği ilk uzay selfie'si!

NASA’nın ilginç biçimde ‘ön plana’ çıkarmadığı fotoğraflar arasında yer alan Aldrin selfie’si Buzz Aldrin’in bizzat attığı bir tweet ile kamuoyuna mal oldu diyebiliriz. Fred Boness’un yayınladığı ‘Buz Aldrin’in Ay’dan tweet atmasını çok isterdim’ tweet’ine Aldrin, ‘Tweet yok ama uzaydaki ilk selfie’yi ben çektim, hem de oldukça pahalı bir selfie çubuğuyla’ şeklinde cevap verdi.

Buzz Aldrin, orijinal tarzıyla da bilim dünyasının alaka toplayan isimlerinden biri.
Buzz Aldrin, orijinal tarzıyla da bilim dünyasının alaka toplayan isimlerinden biri.

‘İlk selfie Hopkins’in değil!’

Yanlış bir bilgiyi düzeltmiş olan Aldrin, uzay tarihi için de önemli bir adım atmış oldu. Bir süredir uzaydan çekilen ilk selfie’nin astronot Michael Hopkins'e ait olduğu söyleniyordu. Aldrin’in tweet’i sonrası bu yanlış kanı da gerçeğe kavuşmuş oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >