Ve karşınızda Nokia 9: Çift kamera, uçtan uca ekran ve kablosuz şarj!

Nokia 9
Nokia 9

Nokia'nın yeni tepe seviyesi akıllı telefonu Nokia 9'un yeni ayrıntıları belli oldu. İşte Carl Zeiss imzalı çift kamera, uçtan uca ekran ve kablosuz şarj teknolojisini destekleyen yeni telefonun bilinen detayları...

HMD Global'in haklarını satın almasıyla tekrardan yükselişe geçen Nokia, üst seviye akıllı telefonlarıyla pastadan daha fazla elde etmeye hazırlanıyor. Ağustos'ta tanıtılan Nokia 8'in ardından amiral gemisi çalışmalarına başlayan HMD Global, Nokia 9'un çıkışını hızlandıracak gibi görünüyor. Şu ana kadar telefonun tasarımına ait birçok detay netleşmiş; hatta bazı teknik ayrıntılar dahi ortaya çıkmıştı.

Nokia 9; uçtan uca kavisli ekrandan, alt alta dizilmiş çift arka kameraya ve kablosuz şarja kadar birçok yenilikle geliyor.
Nokia 9; uçtan uca kavisli ekrandan, alt alta dizilmiş çift arka kameraya ve kablosuz şarja kadar birçok yenilikle geliyor.

Yeni sızan görseller ve bilgiler doğrultusunda Nokia 9'unCarl Zeiss imzalı çift arka kamerayla geleceğini söylemek mümkün. Işığın yeterli gelmediği ortamlarda ise dikey olarak konumlandırılan çift LED flaş devreye giriyor. Üstelik buna ek olarak son yıllarda hemen her telefon üreticisi tarafından benimsenen "uçtan uca ekran" sistemi Nokia 9'da da kullanılıyor.

5.7 inç'lik Quad HD çözünürlükte görüntüler oluşturabilen ekran haricinde ön kısımda hiçbir fiziksel düğme yer almıyor; yani Nokia bu yeni modelde tasarımı olabildiğince sadeleştirmiş durumda. Her zaman olduğu gibi ses açma ve kısma için görevlendirilen fiziksel düğmeler sağ yan bölüme konumlandırılmış.

Belki de en önemli detaylardan biri ise kablosuz şarj teknolojisi. Samsung Galaxy S8, Galaxy Note 8 ve yeni nesil iPhone'larla (iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X) birlikte dev üreticilerin ürünlerinde yer vermeye başladığı kablosuz şarj, Nokia tarafında da Nokia 9 ile birlikte hayata geçiyor.

Teknik tarafta Qualcomm'un en güçlü yonga setlerinden biri olan Snapdragon 835 ile gelmesi beklenen yeni akıllı telefonun 128 GB depolama alanı ve 6 GB / 8 GB RAM seçenekleri sunacağı üzerinde duruluyor. Elbette artık hemen hemen tüm akıllı telefonlarda standart olarak sunulan sıvı ve toza karşı dayanıklılık da sunuluyor. Tahminlere göre yeni tepe seviyesi Nokia'nın fiyatı 749 dolar civarında olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >