Vedat Milor'dan 'baklava' çıkışı: 'Protestoya davet ediyorum'

Vedat Milor.

Dünyaca ünlü gastronomi uzmanı ve gurme Vedat Milor, 'Tasty' isimli oldukça popüler bir yemek hesabının yaptığı 'baklava paylaşımına' sessiz kalamadı. Konuyu alaycı bir üslupla ele alan Milor, ABD'deki liberalleri 'kültürel ödenek' protestosuna davet etti...

İçeriğinde 'yemek' barındıran birçok konuya dair oldukça orijinal ve dikkat çekici yorumlarda bulunan ünlü gastronomi uzmanı ve gurme Vedat Milor, Amerika Birleşik Devletleri'nin dünyaca ünlü Twitter hesabı 'Tasty'nin 'baklava' paylaşımına sessiz kalamadı.

Tasty'nin baklava paylaşımından bir kesit.
Tasty'nin baklava paylaşımından bir kesit.

'Protestoya davet ediyorum!'

Tasty tarafından paylaşılan 'baklava yapımı' videosuna baklavayı yapan Sarah üzerinden değinen Vedat Milor, 'Sarah bizim coğrafyadan değilse ve buna klasik baklava diyorsa ABD’deki liberalleri 'cultural appropriation' (kültürel ödenek) protestosuna davet ediyorum. Eğer bizim coğrafyadansa ve buna klasik baklava diyorsa durum daha vahim.' şeklinde bir paylaşım yaptı.

Vedat Milor, Türkiye'nin en başarılı gurmeleri arasında değerlendiriliyor.
Vedat Milor, Türkiye'nin en başarılı gurmeleri arasında değerlendiriliyor.

'900 bin takipçisi var!'

Tasty, dünyanın dört bir yanından onlarca farklı tarifi sürekli olarak paylaşırken yaklaşık 900 bin takipçisiyle de oldukça iddialı bir hesap. Vedat Milor'un Tasty'nin paylaşımına yönelik yorumuna karşı bir cevap gelecek mi, zaman gösterecek... :)

Gerçek baklava burada!

Gerçek baklava için sizi Lokma.net'e davet ediyoruz! :) Türkiye’nin ‘dijital tarif defteri’ açıldı! Binlerce fotoğraf ve videolu denenmiş tarifler, çorbadan tatlıya; Dünya Mutfağı’ndan Osmanlı’ya eşsiz lezzetler… İnteraktif alışveriş listesi ve özel tarif defteri de cabası… Lokma hazır, seni bekliyor!

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >