Volkswagen, kendi ülkesinde 1 milyar Euro’luk cezaya çarptırıldı!

​Volkswagen, kendi ülkesinde 1 milyar Euro’luk cezaya çarptırıldı
​Volkswagen, kendi ülkesinde 1 milyar Euro’luk cezaya çarptırıldı

2000’li yılların sonunda veya 2010’lu yılların hemen başlarında bir Volkswagen satın alanların çevreyi diğer araç sahiplerine nazaran daha fazla kirlettiği birçok farklı kaynakla ispatlanmış durumda. Bu bağlamda geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan “Emisyon Skandalı” sonunda adli bir karara bağlandı. Volkswagen, manidar bir sebepten dolayı tamı tamına 1 milyar Euro ceza ödemek zorunda kalacak...

2015 yılı başında Volkswagen’in otomobillerini kağıt üzerinde farklı emisyon değerleriyle bir tuttuğu ve dünyanın hemen her köşesinde satışa sunduğu ortaya çıktı. Adli davaların başlamasına rağmen dünya çapında 11 milyon aracın geri toplama kararı birçok insanı şaşırtmıştı. Bu durum, dev şirketi finansal açıdan ciddi manada zorladı. Almanya’daki Braunschweig Savcılığı tarafından yürütülen davada 1 milyar Euro para cezasına çarptırılan Volkswagen, cezaya herhangi bir itirazda bulunulmayacağını açıkladı.

Volkswagen, bilinenden yüzde 40 daha fazla çevre düşmanı çıktı!

Şirketin araç denetimlerine dair ihlallerin gerçekleştiğini ifade eden, 2007 yılının ortasından 2015 yılına kadar aynı ihlallerin sürdürüldüğünü ifade etti. Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri genelinde EA 288, dünyanın diğer bölgelerinde ise EA 189 tipi dizel motorlarının yanıltıcı sonuçlar vermesi için araçlardaki yazılımların değiştirildiği anlaşılmıştı. Söz konusu araç sayısı 11 milyon barajını bile geçiyordu. 2015 yılında ABD Çevre Koruma Ajansı’nca ortaya konan skandal, Volkswagen’in ifade ettiğinden yüzde 40 daha çevre düşmanı olduğu gerçeğini gözler önüne serdi.

1 milyar Euro cezaya çarptırılan Volkswagen için bu tutar çok ciddi bir problem oluşturmayacak olsa da diğer şirketler için “caydırıcı” olmak noktasında fayda sağlayabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >