Volkswagen, Lamborgini ile birlikte çalışmaya hazırlanıyor!

​Volkswagen, Lamborgini ile ortak iş yapabilir.
​Volkswagen, Lamborgini ile ortak iş yapabilir.

Volkswagen pazar değerini ikiye katlamak için yeni yollar arıyor. Bu konuyla ilgili çalışmalar yapan Volkswagen, Lamborgi markası ile ortak bir iş yapabilir. Lamborgi'nin İcra Kurulu Başkanı Herbert Diess, önlerindeki gelişme planlarını global markaları olan VW, Porsche ve Audi üzerinde yoğunlaştırarak kaynaklarını daha verimli bir şekilde kullanmayı hedeflediklerini söyledi.

Volkswagen, pazar değerini şuan olduğundan daha büyük bir alana taşımak istiyor. Marka bu konuyla ilgili olarak da Lamborgini ile ortak bir çalışma yapabilir.

Volkswagen'in anlaşma yapmayı istediği alan ise satış ve stok listelerini kapsıyor. Ancak görüşmelerin gizli yapıldığı ve anlaşmaya dair bir belgenin bulunmadığı iddia ediliyor.

  • Anlaşma yapılsa bile bunun gelecek yıla kadar olmayacağı söylendi.

Kaynaklarını daha verimli kullanmak istiyorlar

Lamborgi'nin İcra Kurulu Başkanı Herbert Diess, önlerindeki gelişme planlarını global markaları olan VW, Porsche ve Audi üzerinde yoğunlaştırarak kaynaklarını daha verimli bir şekilde kullanmayı hedeflediklerini açıkladı.

Eğer Lamborgi ve Volkswagen anlaşma yaparsa ortak çıkarlar bu doğrultuda şekillenecek. İki firmanın da hedefi satış ve stokları kapsıyor.

'Zahmetli işlerden vazgeçilmeli'

Volkswagen'in yatırımcıları bisiklet, spor araba ve ağır kamyonlara kadar ulaşan zahmetli işlerden vazgeçilmesi gerektiğini savunuyor. Yatırımcılar genişleyen üretim alanlarından rahatsız ve bunu dile getirmekten de çekinmiyorlar.

2018'in Nisan başa geçen Diess, Traton kamyon ünitesinin büyük dizel motorlar ve şanzımanlar yapan ünitelerin planlı satışlarına destek vererek oldukça büyük işler yaptı. Bu şirket için faydalı olurken yatırımcıları da sevindiren bir durumdu.

 VW, Lamborgini ile olan anlaşma için hazırlıklara başladı
VW, Lamborgini ile olan anlaşma için hazırlıklara başladı

Şirketin kurucularından olan Porsche-Piech klanının kilit üyelerinin desteğinin de Diess ile olduğunu belirtti. Diess, şu anda pazar değeri 81 milyar € olan şirketin değerinin 200 milyar € seviyesine getirmeyi hedefliyor.

Eğer Diess bu hedeflediklerini yapabilirse VW, hem şimdi hem de gelecekte rakiplerinin çok üstünde olabilir.

Volkswagen, Türkiye'de şirket kurdu

Dünya otomotiv devi Volkswagen Manisa'da şirket kurdu. Ticaret Sicil Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre, Almanya merkezli Volkswagen Manisa'da 943,5 milyon lira sermayeli şirket kurdu. Şirketin adı Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >